Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:37  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Constituïda la Comissió de Seguiment dels episodis d’olors

  • Comissió de Seguiment dels episodis d’olors

    Comissió de Seguiment dels episodis d’olors

  • Comissió de Seguiment dels episodis d’olors

    Comissió de Seguiment dels episodis d’olors

3/9/2020

Davant els repetits episodis d’olors al municipi, a principis del mes d’agost l’Ajuntament va demanar la col·laboració ciutadana per tal de recaptar dades i poder tenir informació de la tipologia i la procedència dels olors i així poder localitzar els focus d’emissió.

 

Dijous 3 de setembre, s’ha constituit la Comissió de Seguiment dels episodis d’olors amb dos objectius principals:

  • Detectar els focus emissors
  • Elaborar un Pla d’actuació per tal d’eliminar-los

Aquesta comissió està formada per personal tècnic i polític de les àrees de Medi Ambient, Activitats, Promoció Econòmica i Comunicació, així com la Policia Local, Gerència i els Serveis jurídics de l’Ajuntament.

 

En la reunió celebrada aquest dijous, s’han analitzat les dades dels formularis web que una vuitantena de veïns i veïnes del municipi han omplert aquest mes d’agost. La tipologia d’olor i la ubicació,  han permès fer una primera aproximació de tres possibles focus emissors.

 

Properament, l’alcalde s’entrevistarà amb les persones responsables dels presumptes focus per informar-los del requeriment dels serveis tècnics de l’Ajuntament amb l’objectiu d’esmenar les deficiències per resoldre aquests episodis i amb l’advertiment de la incoació del corresponent expedient sancionador en cas que no es solucionés.

 

Paral·lelament, es sol·licitarà l'informe de les dades recollides per la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya que va estar instal·lada davant l'Ajuntament.

 

La comissió ha previst trobades quinzenals per tal de fer seguiment de la problemàtica  i decidir quines acciones cal emprendre en cada moment.

 

El formulari de recollida de dades continua obert donat que es tracta d’una important eina per ajudar a resoldre definitivament el tema dels episodis d’olors al municipi.Data de modificació: 21/09/2020 14:43:26