Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:32  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló en contra de la pròrroga o amplicació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7

  • Peatge AP-7

    Peatge AP-7

30/7/2020

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va tancar la porta, l'abril passat, a compensar les empreses concessionàries que exploten la gestió de les autopistes. 

 

Dos mesos després, el govern espanyol ha autoritzat per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l'Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia durant l'estat d'alarma.

 

A Catalunya aquesta mesura podria afectar a les concessions del tram d'AP-7 comprès entre Cambrils i La Jonquera i del tram de l'AP-2 entre El Vendrell i Lleida. En tots dos casos, el contracte amb Abertis expira l'1 de setembre de 2021, però amb el nou decret es podria allargar.

 

La finalització de les concessions de l'AP-2, en els trams Mediterrani-Saragossa, i de l'AP-7, en els trams de Tarragona-Alacant i Tarragona-La Jonquera, suposen una gran oportunitat per desfer l'embolic viari català i per apostar definitivament per un model de mobilitat sostenible en el qual els catalans i catalanes no hagin d'estar pagant mitjançant peatges infraestructures que ja han estat sobradament amortitzades per unes concessionàries que han rebut beneficis milionaris.

 

Per tot això, l'Ajuntament de Montmeló va presentar una moció en la qual insta al govern espanyol a no prorrogar en cap cas  les concessions de l'AP-2 i l'AP-7, així com no ampliar les tarifes i preus dels peatges de l'AP-7 i de l'AP-2 al llarg de la concessió vigent fins a l'1 de setembre de 2021. I per últim, reclama fer efectiu el rescat de les autopistes esmentades en el termini establert en les concessions vigents.

 

La moció va ser aprovada per unanimitat.Data de modificació: 30/07/2020 15:40:47