Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:32  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Montmeló amb "La cultura és segura"

  • La cultura és segura

    La cultura és segura

30/7/2020

Amb la pandèmia de la Covid-19 s'han produït una sèrie de canvis, obligats per la situació sanitària, en les maneres de fer en la vida diària de les persones. Aquests canvis han tingut una especial incidència en el consum cultural, en tots els seus àmbits.

Durant el confinament la cultura, entesa en un sentit molt ampli que inclou des de la música, la lectura, el cinema, el teatre, la dansa i altres manifestacions artístiques, ens ha arribat a casa d'una manera o altra. Molts artistes s'han hagut de reinventar en la seva manera d'arribar al públic. Molts d'aquests artistes, i amb ells tots els equips tècnics, han vist com contractacions que tenien reservades anaven caient, s'anaven suspenent.

Arran de la pandèmia moltes Festes majors, festivals d'estiu i altres esdeveniments han anat adaptant la seva oferta a les normatives sanitàries vigents en cada moment. La majoria de les vegades amb un grau d'exigència superior al que exigia la norma. Els rebrots que s'han donat en les darreres setmanes van portar al Govern de la Generalitat a emetre les resolucions que prohibien explícitament totes les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives, esportives i d'oci nocturn extraordinàries o de caràcter temporal.

Des de l'Ajuntament de Montmeló es considera que no està justificada aquesta prohibició general tot incloent les activitats culturals en el mateix grup d'activitats, la majoria fetes en l'àmbit particular, on si s'han donat brots de contagi per la mínima o nul·la vigilància de la norma. Es considera també que ara més que mai cal que totes aquelles activitats que per una causa o altra no es puguin dur a terme, siguin reprogramades. També que són els artistes més propers, els de km 0, els que més suport necessiten donat que la majoria són autònoms o petites empreses.

Per tot això, des de l'Ajuntament es va presentar el passat 28 de juliol, una moció que la qual es demana a la Generalitat de Catalunya que consideri com a essencials totes les activitats culturals, en totes les seves vessants, que es duguin a terme al nostre país i que no prohibeixi la seva realització pel sol fet que hi ha afluència de públic en elles. També es demana al PROCICAT i al Govern de la Generalitat que les mesures d'organització i control dels ajuntaments siguin suficients per a poder portar a terme les activitats culturals programades en el seu territori.

La moció va ser aprovada per unanimitat.Data de modificació: 30/07/2020 14:19:21