Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:43  |  14/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Montmeló demana el retorn del servei mèdic previ a l'estat d'alarma inclòs el retorn de les guàrdies nocturnes

  • CAP Montmeló

    CAP Montmeló

  • Com contactar amb el teu CAP

    Com contactar amb el teu CAP

30/7/2020

Els serveis mèdics de diferents municipis, entre ells Montmeló, van deixar d'oferir el servei d'atenció mèdica a través dels consultoris locals, tancant aquests i centralitzant la totalitat de l'activitat assistencial al CAP de referència.

Montmeló fa més de quatre mesos amb el servei presencial i local interromputs, amb tot el que això significa per al poble. L'atenció mèdica ha hagut de ser via telefònica, telemàtica o domiciliària si la situació era d'emergència, o desplaçar-se al municipi veí.

Tothom era conscient de l'excepcionalitat de la situació i la necessitat de modificar els serveis mèdics habituals per donar resposta a la greu situació que s'estava vivint derivada de la Covid-19, col·laborant per part dels Ajuntaments oferint serveis excepcionals i extraordinaris per tal de disminuir l'impacte que aquests tancaments suposaven per als veïns i veïnes del poble.

La reobertura del CAP no està prevista fins a mitjans del mes de setembre, fet que suposa continuar dos mesos i mig més sense aquest servei essencial. Suspès l'estat d'alarma i recuperada la nova normalitat, l'Ajuntament considera indispensable i urgent retornar el servei previ per tal de no deixar orfes d'assistència a milers de veïns i veïnes del nostre poble, posant especial atenció als col·lectius més vulnerables.

Per tot això, des de l'Ajuntament es va presentar el passat 28 de juliol una moció exigint a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya el retorn immediat a la normalitat dels serveis d'atenció mèdica, incloses les guàrdies nocturnes i fer arribar aquest acord als departaments corresponents de la Generalitat de Catalunya.

La moció va ser aprovada pels vots favorables de tots els grups municipals i amb l'abstenció d'ERC.Data de modificació: 30/07/2020 15:41:59