Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:27  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

El Ple de l’Ajuntament aprova una moció per demanar a la Generalitat que aixequi la suspensió d'ajuts en els lloguers

  • Ajuts per pagar el lloguer

    Ajuts per pagar el lloguer

30/7/2020

A Catalunya es van convocar, el 12 de maig, els ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d'habitatge habitual. El 29 de maig es va suspendre, de forma cautelar, la presentació d'aquestes sol·licituds.

El Departament de Territori no ha posat termini a la suspensió, els afectats per la Covid-19 que podrien acollir-se a aquests ajuts i que encara no havien presentat sol·licitud, no saben si ho podran fer o no. Tampoc se'ls dóna alternativa.

De la mateixa manera els ajuntaments que ja han de fer-se càrrec de l'increment exponencial de les necessitats econòmiques i socials de la ciutadania arran de la pandèmia, es veuran també abocats a pal·liar la situació creada per la suspensió per part del Govern de la Generalitat d'aquests ajuts.

Per això, el ple de l'Ajuntament de Montmeló va demanar aquest passat 28 de juliol al Govern de la Generalitat que aixequi de manera immediata la suspensió de la presentació de sol·licituds dels ajuts en els lloguers d'habitatge habitual.

La moció també reclama que en cas que la dotació pressupostària inicial d'aquests ajuts no fos suficient, una vegada tramitats i valorats tots ells, es complementi amb recursos propis de la Generalitat de Catalunya.

La moció va ser aprovada pels vots favorables de tots els grups municipals i amb l'abstenció d'ERC.Data de modificació: 30/07/2020 13:45:30