Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:44  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Compensació de títols de transport per la COVID-19

  • Recupera els teus viatges!

    Recupera els teus viatges!

29/7/2020

A causa del confinament i l’Estat d’Alarma, moltes persones usuàries del transport públic de l’àrea de Barcelona han estat confinades a casa durant setmanes des del 14 de març i no han utilitzat els títols de transport que havien adquirit prèviament amb intenció de desplaçar-se durant el seu dia a dia.

 

En el cas dels títols que es regeixen per una limitació temporal d’ús, como ara la T-usual o la T-jove, això ha suposat que molts d’aquests títols hagin caducat sense haver pogut gaudir del servei de transport o que hagin perdut bona part del seu període de validesa. Per això, compensarem al passatge que hagi perdut tot aquest temps de desplaçaments. Perquè #ElViatgeContinua.

 

 

Compensacions automàtiques

 

T-usual, T-familiar o T-grup

  • Si tens una T-usual, T-familiar o T-grup que havies estrenat abans del 14 de març i no la vas utilitzar entre el 14 de març i l’11 d’abril , podràs accedir amb ella al transport públic a partir de l’1 de juliol. La màquina validadora ampliarà automàticament la validesa del títol i afegirà els dies perduts; la nova data de caducitat quedarà impresa al revers del bitllet.

 

T-jove, T-trimestre o T-70/90

  • Si tens una T-jove, T-trimestre o T-70/90 que havies estrenat abans del 14 de març i no la vas utilitzar entre el 14 de març i el 10 de juny , podràs accedir amb ella al transport públic a partir de l’1 de juliol. La màquina validadora ampliarà automàticament la validesa del títol i afegirà els dies perduts; la nova data de caducitat quedarà impresa al revers del bitllet.

 

IMPORTANT: el nou període de validesa ampliat començarà a comptar en el moment en el qual passis el teu títol caducat per una de les màquines d’accés de la xarxa. Si no necessites el títol immediatament, espera fins al moment en què el necessitis i l’aprofitis al màxim. Podràs ampliar la validesa del teu títol caducat durant tot el 2020, fins al 31 de desembre.

 

 

Compensacions via formulari

 

Per als casos de títols que sí que han estat utilitzats durant les setmanes de confinament, a causa de desplaçaments per motius laborals o essencials, l’ATM ha habilitat un formulari mitjançant el qual qualsevol persona usuària pot conèixer si té dret a compensació i el nombre de dies que té dret a recuperar.

 

El formulari també té en compte el període de gratuïtat de transport públic entre el 2 i el 9 d’abril, per a casos en els quals personal sanitari o d’altres serveis essencials ja haguessin estrenat un títol amb limitació temporal o no poguessin gaudir de la gratuïtat d’aquells vuit dies.

 

Si tens dubtes sobre el teu cas, consulta les Preguntes freqüents abans d’omplir el formulari o trucar al telèfon d’atenció, per evitar col·lapsar el servei. Gràcies!

 

formulari amtu 

 

Atenció i ajuda

 

El procediment de compensació de títols no utilitzats durant el confinament es duu a terme exclusivament de forma telemàtica, a través del formulari. Si tens qualsevol dubte, pots trucar al 93 120 53 30, de dilluns a divendres no festius de 9 a 21h.Data de modificació: 30/07/2020 15:41:00