Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

22:21  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 35 de juliol 2020

 • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

  Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

21/7/2020

PSC - No abaixem la guàrdia!

 

Governar és prendre decisions. Aquestes decisions poden ser imperatives, es a dir dictant normes d’obligat compliment, i també poden ser recomanacions.

 

En una societat democràtica les normes, en qualsevol de les seves accepcions, poden ser discutides i fins i tot derogades , encara que mentre siguin vigents s’han de complir.

 

Les recomanacions no obliguen a res i en tot cas apel·len a la responsabilitat personal, tenint com a motivació principal el bé comú.

 

Malauradament la crisi sanitària provocada per  la Covid-19 , i l’Estat d’Alarma decretat arrel de la mateixa ens ha permès copsar actituds de tota mena, tant amb les normes com amb les recomanacions.

 

En el tram més dur del confinament cada nova limitació de moviments, o cada decisió que comportava el tancament temporal de serveis no sempre van ser acceptats de bon grat per tothom. Sortosament la majoria de la població va fer seves les normes i les recomanacions i es va aconseguir capgirar la tendència fins que l’Estat d’Alarma es va poder superar.

 

L’entrada a la Nova Normalitat, o Represa, no ha estat gens fàcil. No ho ha estat perquè hi havia presa en tornar a portar una vida normal en tots els seus aspectes sense tenir en compte moltes vegades que les preses no són bones, més quan està en joc la salut.

 

La consigna bàsica que havia de regir la nova normalitat es redueix a tres paraules : Mascareta, mans , distància.

Els especialistes, sobretot els mateixos sanitaris als que tant hem aplaudit i animat, ens ho recorden contínuament : això encara no s’ha acabat!

 

El que està passant a zones com el Segrià, L’Hospitalet i algun lloc més ens confirmen els pitjors presagis. Si abaixem la guàrdia podem anar enrere, i no poc.

 

Tots i totes som responsables. Joves i no tant joves hem de respectar les normes i escoltar les recomanacions dels experts.

 

Hi ha coses que encara no es poden fer de cap manera i altres que s’han de fer de manera diferent a com les havíem fet sempre.

 

Siguem responsables i solidaris. Està en joc la nostra salut però també la dels nostres familiars i amics. La salut comunitària en definitiva.

 

 


 

Canviem Montmeló - Una altra manera de viure, una altra manera de governar

 

L’estiu passat Estrella Damm va dedicar el seu anunci “mediterràniament” a l’ecologisme i la defensa del mar. Per fer-ho va utilitzar una cançó creada per Joan Dausà i interpretada també per Maria Rodés i Santi Balmes: “Una altra manera de viure”.

 

Ara que enyorem tantes coses d’estius passats pot ser un bon moment per plantejar-nos si realment és possible, una altra manera de viure. Des de Canviem Montmeló estem convençuts que sí, que hi ha maneres més sostenibles de relacionar-nos amb l’entorn i de cuidar els béns comuns.

 

Comencen per opcions individuals, com reciclar els nostres residus, fer servir la Deixalleria municipal, recollir els excrements dels nostres animals o utilitzar mascaretes de roba que es puguin rentar i fer servir més d’un cop.

Però continuen també per reclamar a l’Administració, que gestiona l’espai públic i té competències en medi ambient, que prengui consciència i faci la feina que li toca. A molts ajuntaments s’està desplegant l’Agenda 2030, aprovada per Nacions Unides amb 17 objectius de desenvolupament sostenible. A Montmeló cal posar-se a treballar urgentment en aquest sentit, doncs tenim feina endarrerida i polítiques a millorar en mobilitat, medi ambient i lluita contra el canvi climàtic: 

 • Camí Verd: Projecte d’una anella verda per moure’s pels voltants de Montmeló sense haver de trepitjar asfalt, que va plantejar ICV-EUiA fa més de 20 anys. Reconvertit en “Camins de Montmeló”, aquests dies que hem sortit més pel poble s’han posat de relleu algunes mancances: falta de papereres, camins embrossats i mal senyalitzats, propietaris particulars tallant passos públics, atropellaments entres bicicletes i vianants...
 • Carrils bici: L’any 2000, el llavors regidor de Medi Ambient Pere Rodríguez, inaugurava un “carril-bici” a la Gran Vial que havia d’unir Montmeló i Montornès. Havia de ser un primer pas per enllaçar-se també amb Granollers, Parets i Mollet, però a dia d’avui no queda rastre d’aquell carril. El 2016 ICV-EUiA vam presentar una moció per fomentar una mobilitat més saludable i menys contaminant a Montmeló, aprovada per unanimitat i amb accions concretes per dur-se a terme en aquest sentit.
 • Camins escolars: Després d’encarregar diversos estudis, el curs passat es van començar a “posar en marxa” els camins escolars a Montmeló. Amb presses i sense debat ni participació de la comunitat educativa, el resultat de moment és molt millorable.
 • Recollida selectiva de residus: A part de canviar alguns contenidors (mantenint tres models diferents de recollida), reparar les manetes i pedals que s’espatllen dels teòricament més nous i incrementar l’impost a la ciutadania, caldria definir seriosament quin model de recollida de residus volem pels proper anys.
 • Dignificació dels ZEG’s: Montmeló disposa de tres zones d’esbarjo per a gossos, però el seu estat de manteniment és molt millorable. Segurament parlant amb propietaris de gossos i col·lectius animalistes es podrien replantejar algunes coses.
 • Empresa pública generadora d’energia verda. Quan el PSC ens va consultar per formar part del govern ens van assegurar que la nostra proposta era arriscada però factible. Els seguim animant a ser valents.
 • Males olors. Montmeló té un problema endèmic de males olors i contaminació atmosfèrica. I no s’hi val a amagar el cap sota l’ala ni acusar d’alarmistes a tothom que ho diu. Cal prendre mesures, fer seguiment i ser proactius. A Parets, per exemple, ho estan fent.
 • Gestió de cara al riu. Durant massa temps Montmeló ha viscut d’esquenes al riu i ha considerat “afores” les seves riberes. Donem-li la cara, cuidem-lo i gaudim-lo ara que és ple de vida.
 • Recuperació de Les Tres Creus. Un altre espai natural a recuperar per al gaudi col·lectiu, turons i pulmons per a Montmeló i Montornès que cal que mimem més.

 


 

Fem Montmeló - Cal continuar atents i seguir treballant amb esforç, solidaritat i civisme

 

Un acte de presentació de les mesures excepcionals a causa de la COVID-19 no calia, ja s'havia fet, en el Crònica, en el Ple, en declaracions a Vallès Visió...., a les Xarxes.....ja n’hi ha prou, oi?

 

És l'obligació del consistori, prendre les millors mesures, com pensem que així s’ha fet, i si pot ser consensuades amb totes les forces municipals, encara millor.

 

No hem vist, ni veurem cap col·lectiu, ni metges, ni infermeres, ni personal de neteja, ni mestres, ni .... de diferents sectors essencials que ara facin mítings explicant a la població el que han fet, el que han lluitat, els pocs mitjans que han disposat, la por que han passat, la valentia que han tingut... doncs simplement s'han dedicat a fer la seva feina, com fan i seguiran fent sempre, sense càmeres ni públic.

 

El reconeixement, el recolzament potser millor, si cal,  ha de ser per les víctimes, per les persones que ens han deixat i per les persones que en el nostre municipi en pateixen i en patiran les conseqüències de la crisi econòmica i social que la pandèmia ha agreujat i accelerat.

 

I l’agraïment cal fer-lo extensiu a totes les persones treballadores dels diferents col·lectius i sectors que ho han donat tot i ho segueixen donant per a sostenir la vida i tenir cura de qui ho necessita, de la resta de ciutadans. I agraïment també a les persones voluntàries del municipi que han fet la seva feina de forma anònima, discreta, com molts i molts anònims que sense estar en cap llista ho han donat tot en aquesta pandèmia, estant atents als seus veïns, fent comunitat... A aquestes persones anònimes ningú els hi farà arribar cap carta, cap reconeixement... ni l'han buscat.

 

Aprofitem per fer una crida a ampliar aquestes Xarxes Solidàries, subterrànies, silencioses, doncs malauradament no és moment per relaxar-se, el virus continua present i cal continuar atents i seguir treballant amb esforç, solidaritat i civisme... gràcies a la feina incansable de molts i a la consciència i responsabilitat de tothom, potser ens en sortirem.

 


 

ERC - Ara ens toca a nosaltres. Ara et toca a tu!

 

La sortida de la crisi provocada pel coronavirus determinarà el futur del país a tots els nivells. El que fem avui serà en part el que serem demà. I, per això, creiem que és imprescindible que aprofitem aquesta etapa de reconstrucció que s'inicia ara per bastir els fonaments de la República catalana per la qual treballem, la societat i el país que volem.

 

Primer ens ha tocat resistir la força d'un virus inhumà i ara ens toca reconstruir el país després de la paralització conseqüència de la pandèmia. I, precisament, aquesta etapa ha de servir per posar els fonaments de la societat justa i lliure que anhelem, la República catalana.

 

Davant dels qui pretenen aprofitar el moment per apuntalar de nou el règim del 78, nosaltres optem per construir els fonaments de la República catalana. Volem aprofitar aquest moment per transformar el país i caminar cap al futur.

Hem de reforçar els serveis públics per construir un Estat del Benestar modern i avançat; reconciliar el treball amb la vida; recosir el territori i avançar cap a un país equilibrat i connectat en xarxa; apostar per l'energia renovable i els residus 0; recuperar la cultura com impulsora d'una ciutadania lliure i compromesa;

 

El petit comerç esta patint greument les conseqüències d’aquesta crisi i cal que li fem costat si no volem que el nostre teixit comercial desaparegui poc a poc, així doncs, és hora, més que mai,  de fer poble, és hora de fer pinya, #ARAETTOCAATU!!!

 

Som aquí per fer una Catalunya lliure, justa, diversa, pròspera, neta i feminista.

 

Podeu contactar-nos a xarxes socials o a:Data de modificació: 23/07/2020 09:31:11