Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:02  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 35' del mes de juliol de 2020

  • Crònica 35 - Juliol 2020

    Crònica 35 - Juliol 2020

21/7/2020

Editorial: Certeses en temps d’incertesa

La delicada situació que vivim fa que totes i tots ens mirem la vida amb una mica més de perspectiva, que siguem més reflexius i prudents, que comptem fins a deu. I també fa que ens plantegem en quin món ens ha tocat viure i en com volem que sigui aquest món. A partir d'aquí, assumim que quan la salut i l'economia estan en joc no s'hi val segons quina mena de plantejaments, i sovint som molt crítics amb altres persones que no respecten prou les restriccions de la Covid-19, o bé amb la gestió dels nostres governants, etc.

 

Tanmateix, ens preguntem si cadascú de nosaltres hi pot fer alguna cosa més, per millorar aquest món i aquesta situació? Des del punt de vista sanitari, és evident: si tots som prudents i respectem la recomanació, la pandèmia es controla. Des del punt de vista ètic? Igual, si tots controlem l'engany i el frau, la confiança s'instaura i la societat avança. I des del punt de vista econòmic? Igual. Si apostem pel comerç de proximitat i per la compra de productes i serveis fets aquí, s'atura la pèrdua de llocs de treball a les empreses i s'atura el tancament de comerços.

 

I consumir aquí no vol dir al preu que sigui; siguem exigents amb les nostres empreses, però fem un consum plenament conscient. No s'hi val la ingenuïtat doncs; si tots, per exemple, comprem molt per internet, després no ens lamentem que les nostres ciutats es converteixin en ciutats dormitori, sense vida al centre, i que com que només hi ha moviment en segons quins llocs, aquests estan sempre molt plens de gent. On i com volem viure? Si som capaços de respondre aquesta pregunta, serem capaços també de tenir més certeses en un món amb més incertesa del que és habitual.

 

Fem doncs tot el que puguem, que és molt.

 

Albert Monserrat, Primer tinent d’alcalde

 

 Data de modificació: 21/07/2020 14:49:02