Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:52  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

 • Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

  Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

 • Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

  Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

 • Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

  Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

 • Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

  Casal d'estiu al servei socioeducatiu "El Toc"

16/7/2020

Enguany hi assisteixen 55 infants, entre 6 i 16 anys, repartits en 6 grups tot seguint les recomanacions sanitàries i de protecció civils aprovades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, on determina un màxim de 10 infants per grup. Cada grup assisteix 2 dies a la setmana durant 2 hores.

En general, els infants i joves han patit efectes psicològics durant confinament i molts han entrat en una dinàmica que, a llarg termini, pot arribar a ser molt negatiu. Amb l'objectiu de pal·liar aquests efectes, l'equip professional del Servei Socioeducatiu "El TOC", amb la col·laboració de serveis socials, durant les tardes del mes de Juliol està portant a terme les activitats d'estiu.

Generar un espai de relació, convivència i d'atenció esdevé la clau perquè els infants i joves puguin alliberar possibles tensions, se sentin escoltats, ajudats i rebin el suport necessari per aprendre a gestionar les emocions i sentiments, especialment aquells generats durant el confinament. L'equip educatiu, format per Eli Luengo i Gerard Sallent, en aquesta línia manifesten que "tenint en compte la situació actual, malgrat que no podem abraçar-nos, intentem crear un ambient gratificador, amable i d'escolta activa, un espai que, malgrat la distància, l'infant o jove se senti molt a prop nostre".

Ells valoren que la realització del casal d'estiu ha esdevingut molt important per poder oferir una resposta a les necessitats tant per als infants com per les famílies, sobretot les emergents dels últims mesos. Així com els ofereix la possibilitat de reprendre presencialment el treball educatiu de l'adquisició d'hàbits que des de l'inici de curs s'havia iniciat fins al mes de març malgrat que va continuar via telemàtica, no genera el mateix efecte. Aquestes necessitats de socialitzar, relacionar-se amb el grup d'iguals, fer esport i activitats a l'aire lliure es fa palesa en l'elevat índex d'assistència global del grup en aquests primers dies que volta el 90%, tal com ens diuen l'Eli i el Gerard "els nostres infants i joves agraeixen aquest suport, aquest espai de confiança i de suport. Cada dia arriben contents i motivats, amb ganes de veure'ns, de compartir aquesta estona amb els seus companys i amb nosaltres".

I no només els infants reben les conseqüències positives, sinó que les per a les famílies també esdevé un espai de confiança i suport en afavorir un procés de resiliència familiar mitjançant pautes educatives "Un dels nostres objectius, a part del treball amb els infants i joves, són les famílies. Estem en contacte continu amb elles, escoltant-los i ajudant-los en tot possible, dins de les nostres possibilitats. Tenim molt en compte tot el pes que han hagut d'haver passat aquests darrers mesos, i ens agraeixen molt que haguéssim organitzat aquest Casal, i tots els darrers. Confien en nosaltres, i es queden molt tranquils deixant els seus infants i joves amb nosaltres, i, sense cap dubte, nosaltres agraïm tota aquesta confiança dipositada" ens diuen l'Eli i el Gerard.

Les activitats, totes elles a l'aire lliure, ofereixen un ventall ampli de possibilitats: passejades per l'entorn de Montmeló, tallers de costura, i jocs dinàmics, amb l'objectiu que desenvolupin habilitats socials alhora que gaudeixen d'un temps de lleure de qualitat. Les activitats s'ubiquen principalment a l'antiga estació, tot i que també utilitzen altres equipaments municipals com la piscina i La Torreta.


Data de modificació: 16/07/2020 18:20:39