Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:30  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Vestigis d'un art perdut

  • Laura i Pau

    Laura i Pau

  • Portada de Vestigis d'un art perdut.jpg

    Portada de Vestigis d'un art perdut.jpg

15/7/2020

Aquest és el títol del treball de recerca que versa sobre l'església de Santa Maria de Montmeló guardonat amb el segon premi UB-Santander de belles Arts.

 

Dos estudiants de batxillerat de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès van decidir rubricar la fi de la seva vida escolar preuniversitària amb un treball de recerca que tracta, de forma multidisciplinària, diferents aspectes de l'església romànica de Santa Maria de Montmeló. Com a dada curiosa cal destacar que ambdós són germans.

 

L'aventura de la Laura i en Pau Vílchez Nava va començar el mes de desembre de l'any 2018, guiats pel seu tutor Marc Mas Carrera. Des d'un inici tots tres tenien clar que volien tractar el tema de l'art romànic català. Després de valorar diferents possibilitats, finalment, es van decidir per explotar el gran potencial que van veure en les pintures de l'absis de l'església de Montmeló. En aquest treball es presenta un exhaustiu estudi comparatiu de l'església montmelonina amb la totalitat de l'art romànic català, tant artísticament com iconogràficament. Juntament amb l'edició en paper del treball, també s'ha realitzat una maqueta i dues aplicacions mòbil.

 

Després de gairebé dos anys d'esforç i dedicació el treball fou presentat en el seu institut obtenint una qualificació de 10. Vista la qualitat del treball es va decidir presentar-lo als Premis UB-Santander, esdevenint subcampió en la modalitat de Belles Arts.

 

Aquest certamen organitzat per la Universitat de Barcelona s'inaugura enguany amb la seva primera edició, amb el clar objectiu de premiar els millors treballs de recerca dels estudiants de batxillerat i reconèixer la seva tasca investigadora. A causa de la situació d'alarma sanitària a causa de la COVID-19 no es va poder realitzar la cerimònia d'entrega de premis.

 

Ara la Laura i en Pau es preparen per iniciar els seus estudis universitaris en turisme i filologia, respectivament.Data de modificació: 16/07/2020 09:41:47