Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:14  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Conclou l'edició d'enguany de les Nits a la Romana del jaciment del Mons Observans

  • Nits d'estiu a la romana 2020

    Nits d'estiu a la romana 2020

  • Nits d'estiu a la romana 2020

    Nits d'estiu a la romana 2020

  • Nits d'estiu a la romana 2020

    Nits d'estiu a la romana 2020

13/7/2020

Els dies 10 i 11 de juliol es va celebrar al Mons Observans la vuitena edició del certamen "Les Nits d'Estiu a la Romana". Des del seu inici aquestes jornades han esdevingut un referent cultural a la zona, oferint diferents activitats emmarcades en l'inigualable entorn d'un jaciment romà cabdal per entendre la romanització del país.

Aquest any les condicions extraordinàries degudes a l'alerta sanitària produïda per la COVID-19, han obligat els organitzadors a modificar les activitats i el calendari, però res ha pogut evitar que les més de 80 persones assistents als actes programats, poguessin gaudir de dues tardes plenes de cultura i patrimoni.

El tret de sortida el va donar Joan Rioné de la companyia teatral La Genovesa, amb una xerrada teatralitzada sobre els titelles a l'antiguitat i l'ofici de titellaire.

La cloenda va venir de mans de la pianista Vivina Salisi i el baríton Oriol Mallart, presentant als assistents el concert "A les Ordres de Júpiter, cants de guerra i cants d'amor", oferint una acurada selecció d'àries de diferents òperes d'autors tan importants com Vivaldi, Mozart, Haendel, PurcellBoitoHahn o Donizetti, totes elles inspirades de forma evocadora vers la cultura grecollatina.

Els organitzadors del certamen volen donar les gràcies a tot l'equip tècnic que ha fet possible realitzar les activitats amb les mesures sanitàries necessàries. I també agrair als artistes participants la seva il·lusió i esforç perquè la cultura no s'aturi mai i a tots els assistents per la confiança atorgada.Data de modificació: 13/07/2020 13:35:35