Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:17  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

L’AJUNTAMENT DE MONTMELÓ COMENÇARÀ UN PROCÉS D'ACREDITACIÓ EN IGUALTAT DE GÈNERE

  • Distintiu d'igualtat

    Distintiu d'igualtat

8/6/2020

L’Ajuntament de Montmeló inicia el procés per tal d’obtenir el Distintiu per a la Igualtat de Gènere, un segell de qualitat que acredita la tasca que duen a terme els municipis més igualitaris.

 

S’inicia el procés per la obtenció del distintiu, treballant conjuntament amb l’Associació Forgender Seal, una entitat sense ànim de lucre, que ofereix a les administracions posar en marxa aquest procés de certificació a través de la norma SG CITY 50-50. Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, l’ajuntament vol visibilitzar el seu compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes.

 

El Distintiu per la igualtat de gènere s’ha dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals, en relació amb els drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (Agenda 2030, Nova Agenda Urbana i Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides). Aquesta norma posa a disposició dels municipis eines que afavoreixen la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local.

 

Forgender Seal té com a propòsit impulsar la creació de sistemes de gestió de gènere que afavoreixin la construcció de societats més justes i igualitàries, proposin democràcies més participatives i paritàries i generin una convicció i determinació política a favor de la igualtat.Data de modificació: 11/06/2020 10:23:27