Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:42  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

EL CASAL DE LA GENT GRAN NO S'ATURA

  • El Casal no s'atura

    El Casal no s'atura

27/5/2020

Davant la situació actual d'aïllament físic i social a causa de la Covid-19, el Casal de la Gent Gran de Montmeló ofereix una cartera de serveis adaptada a la nova realitat, en la mirada posada en l'acompanyament a distància.

 

Els nostres rols i les nostres rutines diàries s'han vist colpejades per aquesta nova situació, sense diferència d'edat. Sentim però la necessitat de recuperar un equilibri en les nostres ocupacions, aquest equilibri ens permetrà recuperar un estat de calma emocional, tan necessari ara per ara i sempre.

 

El Casal dóna resposta a aquesta necessitat, que permetrà seguir els nostres hàbits i activitats de forma adaptada, però amb la mateixa finalitat: fomentar que aquesta etapa de la vida sigui activa i saludable. Per tot això, treballem amb dues línies d'actuació: activitats virtuals i l'atenció domiciliària no presencial.

 

Gràcies a les noves tecnologies, a les xarxes socials, i a tots els usuaris actius en aquestes, podem continuar oferint a través del servei de whatsapp i facebook els següents projectes:

  • A casa no m'aturo: vídeos setmanals amb propostes específiques de 3 àrees: emocional, cognitiva-creativa i fí Són vídeos realitzats per un psicòleg, una terapeuta ocupacional i un fisioterapeuta.
  • El repte del dia: s'ha creat un grup de whatsapp amb reptes diaris engrescadors.
  • Taller de memòria: continuem les sessions amb propostes diàries de jocs cognitius en els seus propis grups de whatsapp.
  • Això és el que fem: Propostes d'activitats creatives dins el format de les noves tecnologies en format vídeo, un exemple és el vídeo conte que per Sant Jordi va realitzar el grup de teatre del Casal i que el podeu veure a la web de l'Ajuntament.
  • Seguiment telefònic, amb trucades setmanals a usuaris dels tallers del Casal més vulnerables. Oferim suport emocional a l'usuari i als seus familiars, informem de la normativa en relació amb la Covid19 i al nostre collectiu. En aquests seguiments és on podem detectar situacions de risc i alertes que en coordinació amb l'equip de Serveis Socials del municipi es podran resoldre.
  • Atenció domiciliària no presencial: gràcies a l'equip de voluntaris de l'Ajuntament, es reparteixen setmanalment propostes cognitives i creatives en format paper a les cases dels usuaris que no tenen accés a xarxes socials.

Des de l'inici de la crisi sanitària l'organització del Casal de la Gent Gran s'ha adaptat a una nova forma d'acompanyament als nostres usuaris. Avui encara aprenem cada a dia per millorar els nostres serveis, però amb la seguretat i convicció que des del Casal, vetllem sempre pel benestar dels nostres grans.

 

 



Data de modificació: 09/06/2020 08:55:26