Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:54  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

PLA D'ACTUACIÓ DE PROMOCIÓ ECONÒMICA PER FER FRONT A LA CRISI DE LA COVID-19

  • Promoció econòmica. Covid-19

    Promoció econòmica. Covid-19

27/5/2020

L’Ajuntament de Montmeló ha aprovat en el Ple del mes de maig un paquet de mesures per fer front a la crisi de la Covid-19 en matèria de Promoció Econòmica i Ocupació.

 

Els ajuntaments som l’administració més propera a la ciutadania i som els primers que, malgrat les nostres limitacions de competències i de finançament, hem de preveure mesures per tal de respondre a les necessitats i les demandes que ens fa arribar la ciutadania. En aquest sentit, un cop passat ja el període de confinament més dur i un cop també reforçades les mesures municipals en matèria d’Acció Social, toca ara afrontar noves accions per al recolzament de l’activitat econòmica.

 

Les actuacions es plantegen segons els dos col·lectius als quals van adreçades: persones i empreses, distingint entre les que han estat més perjudicades per no haver pogut treballar, i el col·lectiu d’empresaris en general, i també segons els objectius que es persegueixen.

 

Pel que fa a l’atenció a les persones, reforcem els recursos, ampliem els canals i impulsem accions directes per a la millora de l’ocupació, amb més inversió. Quant a les empreses, en particular les que han estat més afectades, posem a la seva disposició noves bonificacions i ajuts de diversos tipus, i dins de les nostres limitacions, endeguem també campanyes de promoció i nous serveis.

 

La importància i la bona gestió dels serveis públics ha estat i és especialment reivindicada en casos de crisi com aquesta, doncs quan el mercat o el sistema falla tots busquem la garantia que ens ofereixen les administracions. Com a Ajuntament volem respondre a aquesta responsabilitat i oferim un nou paquet de mesures per contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a millorar la situació de les persones i empreses del nostre municipi. Aquestes mesures es divideixen en quatre grans eixos o línies de treball.

  1. Mesures adreçades a les persones demandants docupació en general: reforç i millora de l’atenció directa i l’assessorament laboral, també per a la sol·licitud de prestacions i ajuts laborals. Reforç de la gestió per a la Intermediació laboral. Nou Pla Local d’Ocupació amb l’oferta d’un 50% més de places. Increment de l’oferta d’accions formatives.
  2. Mesures adreçades a activitats econòmiques amb seu a Montmeló, dautònoms i petites empreses comercials que han resultat especialment perjudicades per la crisi sanitària del COVID: exempció o subvenció en taxes I impostos durant el període d’afectació com l’IBI, la recollida de residus comercials o el gual d’activitats comercials i de serveis. Derogació e la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires per a les terrasses dels bars, possibilitat d'ampliació de l'espai i exempció de l’import de la taxa d’ocupació de via pública per a parades del mercat setmanal corresponent als dies que no hagin pogut treballar. Bonificació de la llicència d’obres i de l’Impost de construccions I instal·lacions per a ladaptació o rehabilitació de locals
  3. Noves subvencions per a accions de foment de la innovació, modernització de les activitats i la professionalització de la gestió: també s’adreça a autònoms i petites empreses comercials
  4. Mesures adreçades a empreses del municipi en general: Increment del 50% de la partida pressupostària destinada a subvencions per a la contractació de personal del municipi, a través del Servei Local d’Ocupació. Reforç de l’atenció i el suport per a la informació sobre novetats legals, resolució de dubtes i sol·licitud d’ajuts. Noves campanyes de promoció i serveis per a la dinamització

Informació relacionada


Data de modificació: 09/06/2020 08:56:26