Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:41  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 34' del mes de juny de 2020

  • cronica 34

    cronica 34

19/6/2020

Montmeló es mou de nou

 

Fase rere fase, respectant distàncies i amb mascareta, Montmeló torna a poc a poc a omplir carrers i places per recuperar els espais de lleure i convivència.

 

Des del passat 14 de març que va ser declarat l'Estat d'Alarma per raó de la crisi sanitària de la COVID-19, ciutadania, institucions i empreses hem hagut de reaccionar amb rapidesa i de forma decidida per intentar minimitzar l'impacte de la malaltia especialment en les persones més vulnerables i amb més risc.

 

En aquests tres mesos, l'Ajuntament ha concentrat els esforços en la protecció i l'atenció als col·lectius més vulnerables, així com en adaptar els serveis i recursos municipals a la nova realitat, amb l'objectiu de donar resposta i cobertura a les situacions de necessitat que presenta la ciutadania de Montmeló.

 

Dia a dia, setmana a setmana, anem fent petits passos per avançar cap a aquesta anomenada nova normalitat. Hem de ser curosos, hem de poder recuperar els nostres espais de lleure i de família, però sense deixar de tenir en compte que el virus encara no ha desaparegut. Encara està entre nosaltres i per això cal respectar les recomanacions sanitàries: distància, mascareta i higiene.

 

L'Ajuntament també vol recuperar aquests espais de lleure i de convivència per a la seva ciutadania i en són exemple la reobertura dels equipaments: escoles, biblioteca, pavelló, llar d'infants, així com la preparació, dins de les circumstàncies, dels serveis d'estiu com les piscines municipals, el casal d'estiu, etc.

 

L'obertura de les botigues, bars i restaurants tancats durant setmanes és segurament el símptoma més visible de la recuperació d'una certa normalitat. El comerç de Montmeló va haver de tancar per nosaltres, ara ens toca a nosaltres tornar a omplir aquests establiments i reconèixer amb fets la importància del comerç local per a una comunitat.

 

Una de les decisions que hem hagut de prendre ha estat la suspensió de tots els actes a la via pública, inclosa la Festa Major. No va ser una decisió fàcil, però calia fer-ho per preservar la salut col·lectiva. No obstant això, hem treballat per poder oferir als montmelonins i montmelonines, pels dies que hauríem d'haver tingut la Festa Major, una proposta d'activitats, juntament amb la Comissió de Festa Major i les entitats del nostre poble. Aquestes activitats volen ser un agraïment a tothom. Tant a aquells que han hagut de sortir de casa durant aquest confinament per donar-nos els serveis que necessitàvem com aquells que ens hem hagut de quedar a casa per cuidar-nos entre tots.

 

Montmeló no s'atura. Seguirem avançant, seguirem recuperant-nos. No podem, però, oblidar les lliçons apreses tant en l'àmbit individual com en l'àmbit col·lectiu, i per això hem d'entomar aquesta nova normalitat amb decisió i força, sense oblidar la importància de la dimensió col·lectiva de la nostra societat, i què allò que afecta qualsevol dels seus individus, més d'hora que tard, acaba afectant-nos a tots.

 

Gràcies pel vostre temps, la vostra solidaritat i la vostra paciència, però, sobretot, gràcies per la vostra actitud.

 

Pere Rodríguez, Alcalde

 

Temps perdut

 

El temps no es perd ni es guanya,
transcorre i el vivim, amb vents propicis

de vegades, d'altres cops, amb angoixa.

 

Tot és incert i, alhora, necessari,
i mai no se sap bé què hi ha rere les dunes

del gran esforç de créixer i de comprendre.

 

Transcorre el temps:
ningú no el perd ni el guanya.
Transcorre el temps... i transcorrem nosaltres.

 

(Miquel Martí i Pol)

 

 Data de modificació: 25/06/2020 19:41:11