Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:03  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Testimoniem la pandèmia. Recollida de documentació sobre la Covid-19 a Montmeló

  • testimoniem la pandèmia

    testimoniem la pandèmia

6/7/2020

El Museu i l’Arxiu Municipal de Montmeló fan una crida a la ciutadania perquè facin arribar tota mena d’evidències documentals sobre aquest moment excepcional que estem vivint que permetran  preservar i entendre millor els efectes actuals a les generacions futures.

 

Amb aquesta iniciativa es vol incentivar un procés de documentació proactiva que permeti disposar en un futur d’una memòria social directament construïda per la ciutadania.

 

Quins materials es recullen?

Documents analògics i digitals, fotografies, textos personals, vídeos, testimonis orals, dibuixos... documents creats per vosaltres i vinculats al municipi.

 

Interessen especialment, documents i testimonis de les diverses experiències i els efectes socials que ha tingut la crisi al poble: iniciatives solidàries, xarxes de col·laboració, canvis en els espais i paisatges, empreses, organitzacions o entitats que han emès algun tipus de document sobre les mesures preses davant la situació, experiències personals i familiars relacionades amb el confinament (com s’ha viscut l’estat d’alarma, que s’ha fet durant el confinament, que ha canviat al voltant....), etc.

 

Qui pot participar?

Qualsevol persona que vulgui aportar la seva experiència personal

 

Com s’hi pot participar?

Envieu els vostres materials digitals a l’adreça museu@montmelo.cat  o arxiu@montmelo.cat. Si són massa pesats cal utilitzar el servei wetransfer.

 

Si es tracta de documents analògics, podreu portar-los directament a l’Arxiu (Plaça de la Vila, 1) o al Museu (Plaça Joan Miró, s/n). Caldrà, però, sol·licitar citar prèvia al telèfon 93.572.11.66 (Museu) o 572.00.00. Ext. 194 (Arxiu)

 

Quins són els requisits per enviar el material?

Cal contextualitzar la documentació (títol, data, lloc, autoria, persones que hi apareixen). També és important aportar una petita descripció del que s’hi veu o el que es vol mostrar amb el material.

 

Cal facilitar una adreça de correu i un telèfon.

 

Cal indicar que es cedeixen els drets de consulta, explotació i difusió no comercial dels documents.

 

El material aportat pot ser molt útil per a les generacions futures, que a través de la documentació cedida podran conèixer la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.Data de modificació: 06/07/2020 10:16:32