Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:52  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

NOVA EINA EDUCATIVA “DESCOBREIX EL RIU DES DE CASA”

  • Descobreix el riu des de casa

    Descobreix el riu des de casa

15/5/2020

Tot aquest material, adreçat principalment a educació primària i secundària, està disponible a les pàgines web del Consorci Besòs Tordera i de la Fundació RIVUS

 

L’excepcionalitat que ha imposat la crisi sanitària de la COVID-19 ha trasbalsat el curs escolar, amb el tancament físic de tots els centres educatius i l’anul·lació de totes les activitats i sortides previstes per a aquest curs. Això ha afectat directament el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivus “Descobreix el riu”, en marxa des de l’any 1995 i pel qual passen anualment prop de 6.000 estudiants de primària, ESO i Batxillerat.

 

Per aquest motiu, el Consorci Besòs Tordera i la Fundació RIVUS han volgut adaptar-se a aquesta nova realitat que està vivint el món educatiu i ha dissenyat una sèrie de fitxes i materials didàctics digitals, adreçats a diferents nivells i que aglutinen temàtiques diverses. Tot aquest material forma part del que s’anomena “Descobreix el riu des de casa”.

 

Es tracta d’una sèrie de fitxes per treballar i aprofundir en temàtiques diverses, com ara Rius, conca i territori; L’aigua, consum i necessitats; La depuració de l’aigua i els rius o El meu amic el riu, per als més petits. En aquests moments, s’està treballant en l’elaboració de nous continguts, com ara una visita virtual a una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR).

 

D’aquesta manera, tant des del Consorci com des de la seva Fundació, es continua esmerçant esforços en l’educació ambiental i es pretén que aquesta situació d’excepcionalitat no allunyi nens i joves del coneixement d’aspectes tan importants com els rius, els seus entorns i la seva flora i fauna, què significa tenir cura d’un bé tan preuat com l’aigua, com funciona una EDAR o com respectar i gaudir correctament de la natura.

 

Amb aquest material també es pretén oferir suport educatiu a tants i tants centres escolars que cada any participen en aquest programa educatiu, sigui mitjançant tallers, visites o sortides. Aquesta nova eina educativa digital permet arribar a més centres i a més municipis, i estendre encara més aquests missatges educatius.

 

Tot aquest material –que s’anirà ampliant i adaptant a la nova situació– es troba disponible per descarregar a les pàgines web de la Fundació RIVUS i  del Consorci Besòs Tordera.Data de modificació: 09/06/2020 09:10:58