Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:32  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

ENS QUEDEM A CASA! FEM UN ÚS RESPONSABLE DE LES PANTALLES!

  • Recomanacions per a les famílies sobre com gestionar l'ús de les pantalles

    Recomanacions per a les famílies sobre com gestionar l'ús de les pantalles

14/5/2020

Amb aquest títol el centre SPOTT (Servei de Prevenció, Orientació i Tractament de les Addiccions) ha editat material gràfic per tal de fer arribar recomanacions per a les famílies sobre com gestionar l'ús de les pantalles en situació de confinament pel coronavirus.

 

El centre SPOTT treballa en el Programa d'addicció a les pantalles per adolescents, joves i les seves famílies. La finalitat del Programa és prevenir, detectar i proporcionar una atenció especialitzada, als i les adolescents i les seves famílies, en els casos que presentin un ús problemàtic i/o d'addicció. Així com oferir suport als equips tècnics municipals  en relació a aquesta.

 

El confinament a causa de la crisi sanitària per la COVID-19 ha incrementat l'ús dels dispositius electrònics, bàsics per a treballar, formar-nos, distreure'ns i comunicar-nos amb els nostres amics i familiars. En aquest sentit i per tal de seguir prestant el servei, ha editat aquest material i l'ha dividit en tres tipus de recomanacions:

  • Consum de drogues. Recomanacions sobre com gestionar el confinament pel coronavirus per a les famílies amb fills amb problemes per consum de drogues.
  • Ús responsable de les pantalles. Recomanacions per gestionar l’ús de les pantalles en situació de confinament pel coronavirus.
  • Jocs d'apostes online. Els jocs d’apostes on-line estan socialment acceptats com a forma d’oci i s’associen enganyosament amb l’esport, personatges famosos, l’èxit, l’emoció i la sort. Els nens i joves són vulnerables a iniciar-se en el joc on-line perquè són influenciables i busquen referents a qui imitar. Són curiosos, competitius, en moltes ocasions, impulsius, i busquen l’excitació i la satisfacció immediata. 

 

 

 

Centre SPOTT

El Centre SPOTT va ser el primer servei públic i d'assistència, tractament i prevenció comunitària per a persones drogodependents de tot l'estat espanyol. El Centre va iniciar en el seu treball l'any 1981.

 

La tipologia del Centre ha permès ser un centre pilot integrat a la Xarxa de la Generalitat (XAD), oferint programes i serveis assistencials i preventius de caràcter innovador per els 311 municipis en l'àmbit de les drogodependències.

 

Actualment, el Centre reorienta els seus programes d'atenció als adolescents i joves menors de 21 anys i les seves famílies, de la demarcació de Barcelona, amb la voluntat d'enfortir el suport als ens locals i incrementar la seva presència en el territori. D'altra banda, continua oberta la línia de suport tècnic en matèria de prevenció de drogodependències dels ens locals.

 

El centre s'articula a partir de tres línies de treball:

  • Atenció als adolescents i joves i les seves famílies
  • Suport als ens locals
  • Programa d'adicció a les pantalles

 

Informació i consultes:Data de modificació: 09/06/2020 09:12:24