Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:32  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

18 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, 'OBRIM FINESTRES'

  • Obrim finestres: Dia Internacional dels Museus 2020

    Obrim finestres: Dia Internacional dels Museus 2020

18/5/2020

El Museu Municipal de Montmeló participar enguany de forma online en el Dia Internacional dels Museus. El Museu no pot obrir les seves portes degut a l'estat d'alarma que estem patint pel COVID-19, però deixarà les finestres obertes de forma virtual, per tal que tota aquella persona que vulgui donar un cop d'ull hi tingui accés.

 

Aquesta celebració virtual del Dia Internacional dels Museus (DIM), compta amb 4 grans apartats. Un d'ells, sota el nom de Finestres obertes, realitza una visita guiada virtual a la col·lecció de pintures romanes de jaciment de Mons Observans. A més del Museu de Montmeló, 74 museus més de Catalunya s’han unit aquest DIM digital per explicar i mostrar algun aspecte destacat: les peces més rellevants i singulars, les reserves o magatzems on es guarden les peces que no s’exposen al públic, les noves adquisicions i les darreres restauracions que s’han dut a terme, etc. Les finestres es van obrir dissabte 16 de maig a les 10.45 hores al canal de Youtube de patrimoni.gencat

 

 

    

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2020
Com cada 18 de maig, celebrem amb tu el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.
 
Enguany, davant la pandèmia mundial de la COVID-19 i el confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai de totes i de tots i celebrar igualment el Dia Internacional dels Museus, enguany de manera virtual. Un DIM segur per a les persones, tecnològicament obert, accessible, plural i divers.
 
En aquest context, Catalunya se suma a la jornada internacional i apropa els museus a les cases de les ciutadanes i ciutadans. Des de la Generalitat de Catalunya hem volgut donar un suport excepcional a la celebració del DIM 2020, impulsant la realització d’unes iniciatives conjuntes pels museus catalans, en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM Espanya i de la resta de les administracions titulars amb responsabilitat en la gestió de museus, i donar visibilitat a la institució museística i tota la feina que estan realitzant durant el confinament i sempre, per mantenir el contacte amb la ciutadania.
 
El lema del DIM 2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus. Les portes dels nostres museus estan tancades, però Obrim finestres, digitals, perquè puguis continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla del teu ordinador o dispositiu mòbil.

 

Tours virtual guiats

  • Et mostren l’interior dels museus a través de visites molt especials. Posa’t còmode a casa teva i gaudeix-ne! Et garantim que voldràs viure’ls presencialment. Podràs seguir les visites en directe al canal Youtube de Patrimoni.gencat.  Les visites virtuals s’oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC) a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). Consulta el Programa de tours virtuals DIM2020.

 

Finestres obertes

  • 75 professionals dels museus s’han unit aquest DIM digital per explicar-te i mostrar-te algun aspecte destacat: les peces més rellevants i singulars, les reserves o magatzems on es guarden les peces que no s’exposen al públic, les noves adquisicions i les darreres restauracions que s’han dut a terme. Obrirem finestres dissabte 16 de maig a les 10.45h al canal de Youtube de patrimoni.gencat

 

Converses per professionals

  • En l’àmbit de la cultura en general i dels museus en particular s’ha generat un intens i interessant debat en el qual volem participar. Així, en el marc del DIM 2020, et proposem parar una estona i dedicar l’atenció a escoltar i reflexionar plegats a través de cinc converses virtuals que tindran lloc el 19 i el 20 de maig.
 

Reptes Virals

  • El que no pot faltar en la celebració del Dia Internacional dels Museus d’enguany són els reptes virals a les xarxes socials. Durant aquest confinament són molts museus d’arreu del món que han impulsat reptes per tal que la ciutadania, des de casa, interactuï de manera lúdica amb els museus i les seves col·leccions.
 
Pots consultar totes aquestes activitats a patrimoni.gencat.cat/ca/dim2020


Data de modificació: 09/06/2020 09:09:45