Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:52  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

LA METROPOLITANA NORD CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA INFERMERIA, AMB UN VÍDEO PER RECONÈIXER LA TASCA D'AQUEST COL·LECTIU

  • Dia Internacional de la Infermeria

    Dia Internacional de la Infermeria

  • Dia internacional de la infermeria

    Dia internacional de la infermeria

12/5/2020

Es pretén apropar el dia a dia de les infermeres i posar en valor el seu paper dins l’assistència sanitària que es fa a la població. A la Metropolitana Nord hi ha unes 1.350 professionals infermeres d’atenció primària: 550 al Barcelonès Nord i Maresme, unes 400 al Vallès Oriental i una mica menys de 400 al Vallès Occidental.

 

Cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de Florence Nightingale – precursora de la infermeria moderna– es celebra el Dia Internacional de la Infermeria. Aquest 2020, a més, ha estat declarat Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En aquest context, des de l’atenció primària (AP) de l’àrea Metropolitana Nord no s’ha volgut desaprofitar l’ocasió per sumar-se a aquesta reivindicació de la professió que es fa a escala mundial.


I s’ha fet preparant un vídeo en el qual s’explica en què consisteix l’atenció diària de les infermeres, per posar en valor el seu paper fonamental dins l’assistència sanitària que es fa a la població. Concretament, a la Metropolitana Nord hi ha 1.350 professionals infermeres d’atenció primària: 550 al Barcelonès Nord i Maresme, unes 400 al Vallès Oriental i una mica menys de 400 al Vallès Occidental.

 


Tal com es recull al vídeo, dins l’activitat diària de les infermeres, entre altres coses, es realitza el seguiment del pacient crònic i del nen sa, s’atén la demanada aguda, es fa triatge de les urgències, es tracten ferides i es realitzen tècniques com les extraccions. També es té cura, especialment, de la gent gran, als seus domicilis i a les residències, i es fa seguiment presencial i no presencial de pacients.


A més, una part important de la feina d’aquestes professionals consisteix en fomentar els hàbits de vida saludables amb la comunitat. Amb la situació actual de COVID-19, les infermeres han tingut un paper destacat, les quals han hagut de posar en marxa noves maneres de fer per garantir la millor assistència a la població.

 

Amb aquesta iniciativa, des de la Direcció d’AP de la Metropolitana Nord es pretén fer visibles les infermeres del territori, així com contribuir al reconeixement per part de la població com a professionals sanitàries que atenen els seus problemes de salut.

 

 

 

 

Salut / Institut Català de la Salut / Atenció Primària Metropolitata Nord

 

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d'1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.

 

Al Barcelonès Nord concretament l’ICS compta amb 14 equips d’atenció primària que atenen en 13 centres d’atenció primària. Al Maresme concretament l’ICS compta amb 12 equips d’atenció primària que atenen en 12 centres d’atenció primària i 12 consultoris locals. Al Vallès Occidental concretament l’ICS compta amb 22 equips d’atenció primària que atenen en 27 centres d’atenció primària, 3 consultoris locals i 2 centres d’urgències d’atenció primària. Al Vallès Oriental concretament l’ICS compta amb 16 equips d’atenció primària que atenen en 25 centres d’atenció primària i 11 consultoris locals.

 Data de modificació: 12/05/2020 14:53:08