Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:31  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

LA XARXA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPALS CONTINUA PROGRAMANT XERRADES I CONFERÈNCIES VIRTUALS

  • Xarxa de biblioteques

    Xarxa de biblioteques

12/5/2020

La Xarxa de Biblioteques Municipals programa diverses activitats virtuals per recordar els fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat en contraposició a la dècada que iniciem enguany. Les trobaràs al canal Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

 

La periodista Trinitat Gilbert va inaugurar el passat 30 d’abril el cicle "1920/2020 al mirall" amb la conferència virtual “Els anys vint a la taula: vint plats catalans nascuts ara fa cent anys”. Durant la trobada, Gilbert, que està especialitzada en gastronomia, va descobrir les curiositats del nostre receptari i va respondre en directe les preguntes dels seus seguidors. Així mateix, dijous 7 de maig va ser el torn de la ciència-ficció. Els amants d’aquest gènere van poder gaudir de la xerrada sobre el prolífic autor Isaac Asimov a càrrec de l’historiador de Víctor Camprubí

 

Les dates i els temes de les properes xerrades d’aquest cicle són:

  • 12 de maig a les 18.30 h: l’escriptora Montse Barderi parlarà sobre la garçonne, l'obrera tèxtil i algunes dones catalanes úniques dels anys vint
  • 14 de maig a les 18.30 h: xerradaRay Bradbury i la distopia”, a càrrec de la Plataforma Blanc i Negre
  • 21 de maig a les 18.30 h: l’escriptor Martí Gironell oferirà la conferència “El pistorlerisme als anys vint, cent anys de violència sindical”
  • 28 de maig a les 18.30 h: la Plataforma Blanc i Negre és l’encarregada de divulgar la figura de Frank Herbert per parlar de la crisi mediambiental.  
     

La commemoració d’aquest efemèride, “1920/2020 al mirall”, es complementa amb l’especial de la Biblioteca Virtual que conté monogràfics dels fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat. 

 

Per altra banda, continua "De paraula", un cicle de diàlegs entre llibreters i autors, que posa en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona per mitjà del seu perfil a Instagram (@bibliotequesXBM) a les 18,30 hores . Després de les trobades del 6 i de l'11 de maig, el 13 de maig serà el torn de la traductora Marta Pera Cucurell i Mercè Pujadas, de la Llibreria Dòria Llibres, per conversar sobre la Trilogia de Holt, de Kent Haruf.

 

Més informació:

 

Arran del tancament de les biblioteques i dels bibliobusos per la crisi del Covid-19 el passat mes de març, els equipaments bibliotecaris han posat en marxa diverses activitats virtuals per mantenir la seva oferta als usuaris. Moltes d’aquestes activitats es poden consultar des de l’agenda de la Biblioteca Virtual o a través de l’etiqueta #JoEmQuedoaCasaXBM a les xarxes socials.Data de modificació: 09/06/2020 09:20:56