Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:22  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

L'ÚS DE LA MASCARETA PASSA A SER OBLIGATORI EN EL TRANSPORT PÚBLIC

  • L’ús de la mascareta passa a ser obligatori en el transport públic

    L’ús de la mascareta passa a ser obligatori en el transport públic

6/5/2020

En els busos només es podran ocupar la meitat dels seients, i la filera de darrera del conductor es mantindrà buida. En la zona de peu, només hi podrà haver dos persones/m2.

 

Des d’aquest dilluns, 4 de maig, l’ús de la mascareta ha passat a ser obligatori al transport públic. És per això que, des de l’AMTU i també des dels ajuntaments associats, s’iniciarà aquesta setmana una campanya de sensibilització per tal de recordar als usuaris del transport públic que és imprescindible que es posin la mascareta quan viatgin en transport urbà.

 

La campanya, que té com a lema ‘El viatge continua, però el camí el farem d’una manera diferent’ i vol difondre l’ús de la mascareta com a mesura imprescindible al transport públic, s’engega aquests dies i s’estendrà durant les properes setmanes, durant les quals el compliment de les mesures de seguretat al transport col·lectiu serà imprescindible per anar superant sense risc el desconfinament progressiu.

 

El missatge que es vol difondre a través d'aquesta campanya és que, a partir d’ara, el viatge continua però d’una manera diferent perquè viatjarem amb noves mesures de seguretat. Així, per exemple, en el transport urbà només es podran ocupar la meitat de les places assegudes disponibles, i només hi podrà haver dos viatgers per cada metre quadrat a la zona habilitada per viatjar de peu.

 

A més, s'estableix que en els autobusos es mantindrà sempre buida la fila darrera del seient del conductor.

 

D'altra banda, en els transports públics de viatgers en vehicles de fins a 9 places, només podran viatjar-hi dues persones per filera.

 

Aquesta setmana els ajuntaments de Catalunya, coincidint amb l’entrada en vigor de l’obligatorietat de l’ús de mascareta en el transport públic, han començat a distribuir mascaretes en els principals nodes de transport públic per a tots els usuaris i usuàries. La campanya de promoció de la mascareta també inclourà avisos per recordar que els usuaris mantinguin una distància de seguretat.

 Data de modificació: 09/06/2020 09:38:49