Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:45  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

SANT JORDI A CADA CASA: TOT A PUNT PER CELEBRAR UNA DIADA DIFERENT

  • Sant Jordi a cada Casa

    Sant Jordi a cada Casa

22/4/2020

Des de l'Ajuntament de Montmeló us proposem un Sant Jordi confinat amb contes i llibres, decorant les finestres i balcons de casa i participant en les activitats que equipaments i entitats del poble estan realitzant aquests dies. Tot això ho hem unificat en un mateix apartat del web municipal, sota el nom de "Sant Jordi a cada casa".

No volem que el confinament ens impedeixi celebrar, encara que des de casa, una festa tan arrelada com és la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, us proposem algunes activitats per gaudir d'aquest dia d'una forma especial.

Així, hem elaborat quatre grans apartats amb diferents propostes, totes deferents però amb un comú denominador: la participació ciutadana i de la família. Per això també volem que ens podeu fer arribar els vostres vídeos i fotos de com esteu vivint aquest Sant Jordi a cada casa. Ho podeu fer mitjançant l'adreça de correu joemquedoacasa@montmelo. o bé compartir-ho a les xarxes amb el hastag #santjordiconfinatMÓ.

 

Sant Jordi a cada casa

 Contes Confinats
Per començar, volem sentir els vostres contes confinats! Els podeu fer de totes les maneres; llegint, ballant, amb titelles, amb dibuixos! Volem que les vostres petites històries omplin la Diada del nostre poble.

 

És molt senzill, per fer-ho, ens podeu fer arribar els vostres vídeos explicant contes, en qualsevol llengua o format a l'adreça joemquedoacasa@montmelo.cat. La durada màxima de cada conte serà de 3 minuts, s'ha de gravar en format horitzontal adjuntant el títol del conte i el de la persona que el presenta. Fins al mateix dia 23 d'abril ens els podeu fer arribar.

 Llibres recomanats
La Biblioteca la Grua ha demanat a membres del Club de Lectura, autors locals i altres persones col·laboradores habituals que ens recomanin algun llibre per aquest Sant Jordi. El resultat ha estat excel·lent en quantitat, qualitat i diversitat. Esperem que us serveixi com a guia orientativa per properes lectures.

 


 

Espais decorats

Animem a tothom a que, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, guarneixi i engalani el balcó, la façana o les finestres de casa, com a símbol de celebració de la Diada. Decorar amb roses, llibres, poesies o qualsevol ornamentació  Ho podeu fer com més us agradi, amb paper, tela, cartró, fusta, ... Volem veure el Sant Jordi a les vostres façanes i balcons i que ho compartiu fent una fotografia.

 


 

El racó de Sant Jordi

En aquest apartat mostrem les diverses propostes de Sant Jordi que estan fent les diverses entitats i equipaments del municipi. L'Escola esportiva i l'Esplai ens ensenyen diferents treballs manuals que com no podia ser d'una altra manera, es tracta de roses, dracs i punts de llibre.

Des del servei de l'Estació Jove s'està fent un concurs anomenat "Les petjades del drac". És un concurs on els i les participants han d'encertar diferents preguntes per seguir el rastre del drac.

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament, juntament amb l'Oficina de Català i Òmnium Montmeló, han organitzat un concurs per convidar-te a escriure un relat d'entre 1 a 3 pàgines de temàtica lliure. Tens temps de pensar, imaginar, crear i redactar el teu text per enviar-nos-el a montmelo@cpnl.cat abans del 30 d'abril.

 


 

Montmeló es queda a casa

Fer referència a aquest espai que des del servei de Comunicació conjuntament amb les diferents àrees de l'Ajuntament, hem posat en marxa des del 19 de març. Consisteix a oferir tot un ampli ventall d'activitats d'oci, culturals i esportives, per fer a casa i en família. Us recordem que durant aquesta setmana us estem oferint activitats relacionades amb la Diada de Sant Jordi.

 

Per últim, des de la Biblioteca Municial animen a tothom a sumar-se a altres iniciatives per celebrar Sant Jordi, com la que ha presentat el Gremi de Llibreters de Catalunya, que proposa dur a terme una acció pública. L'acció, titulada "Llibres als aires", tindrà lloc el mateix dia 23 d'abril a les 12 h i a les 18 h i consisteix a fer una crida a tothom per sortir a les finestres, terrats, patis o balcons de casa i llegir en veu alta, per acabar amb un aplaudiment amb el crit del nom de la nostra llibreria.

 


 

Com veieu, quedar-se a casa no és sinònim d'avorriment i aquest any, més que mai, us animem a gaudir de totes aquestes propostes per celebrar, encara que sigui d'una forma diferent, la Diada de Sant Jordi.

 Data de modificació: 09/06/2020 10:10:54