Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:44  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

SALUT DISTRIBUEIX 14 MILIONS DE MASCARETES A TRAVÉS DE LES FARMÀCIES DE CATALUNYA

 • Salut distribuirà 14 milions de mascaretes a través de les farmàcies

  Salut distribuirà 14 milions de mascaretes a través de les farmàcies

 • Campanya de mascaretes

  Campanya de mascaretes

 • Campanya de mascaretes

  Campanya de mascaretes

20/4/2020

A partir del dilluns 20 d’abril es començaran a distribuir mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa a través de les farmàcies de tot Catalunya. L’adquisició es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària.

 

En principi només se’n dispensarà una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost inferior a 1 euro. Aquest tràmit s’emmarca en la campanya Mascaretes /Salut”. Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

 

Els 14 milions de mascaretes es repartiran a les farmàcies de forma esglaonada durant 6 setmanes. La setmana que ve se’n distribuiran un milió i mig i les següents s’anirà incrementant. La distribució es farà per tot el territori, proporcionalment a la població.

 

Es prega a la ciutadania adquirir les mascaretes amb responsabilitat social. És important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres en poder accedir-hi. D’altra banda, també es demana anar a les farmàcies que en facin la dispensació de forma gradual per no generar cues o aglomeracions per evitar possibles contagis. 

 

Els usuaris podran accedir a una segona mascareta abonant 0,76€, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya. D’acord amb el context normatiu actual, el Departament de Salut recorda que cal dur a terme sempre les mesures higièniques recomanades per l’OMS des de l’inici de la pandèmia, per reduir el risc de contagi:

 • Mantenir una distància d’entre 1 i 2 metres amb les persones del voltant.
 • Tossir o esternudar sobre un mocador de paper d’un sol ús o en l’avantbraç, mai sobre les mans.
 • Rentar-se les mans molt sovint.
 • S’ha de mantenir el confinament de la població excepte per fer les compres imprescindibles i els casos dels treballadors considerats essencials.
 • Les persona amb simptomatologia sospitosa d’infecció per SARS-CoV-2 ha d’autoaillar-se al seu domicili i no ha de sortir al carrer.
 • Es pot optar per l’ús de la mascareta en els espais públics si se’n disposa.

 

Aquestes recomanacions són per a la ciutadania i per a un entorn no sanitari.Data de modificació: 09/06/2020 10:12:57