Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:19  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EL PROGRAMA "CREU ROJA RESPON" OFEREIX SUPORT PSICOSOCIAL DAVANT EL COVID-19

  • Creu Rpja Respon

    Creu Rpja Respon

16/4/2020

El Pla "Creu Roja Respon" enfront de l'COVID-19 té la finalitat d'atendre 1.350.000 persones durant dos mesos. El suport psicosocial és una de les seves línies d'intervenció. La trucada és anònima i gratuïta. L'horari d'atenció a el públic és de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.

 

Les mesures de precaució i seguretat establertes per les autoritats competents per superar la pandèmia de l'COVID-19 estan repercutint directament en tota la població i molt especialment en les persones més vulnerables i en les persones malaltes i les seves famílies.

 

Aquestes mesures de protecció incrementen el risc d'aïllament social i es converteixen en importants barreres per a la comunicació, factor crucial per assegurar el benestar de les persones més fràgils i vulnerables.

 

Especialment dolorós és el cas de familiars de persones malaltes molt greus, que no poden participar en la cura dels seus éssers estimats, ni rebre el suport necessari de la resta dels seus familiars i amistats. Per la seva banda, el temps que els professionals de la salut i de la intervenció psicosocial poden dedicar a cada persona es veu molt limitat, per les circumstàncies excepcionals que estem vivint i que els tenen sotmesos a una pressió assistencial extraordinària. També es fa molt difícil, a hores d'ara, disposar d'un lloc més privat i íntim per acompanyar i facilitar el comiat dels éssers estimats, el que, sens dubte, afegeix patiment als seus familiars i influeix negativament en el procés de dol immediat i posterior.

 

Per aquest motiu, s'ha creat el servei d'atenció "Creu Roja Respon", per oferir suport i acompanyament psicosocial a totes aquelles persones que per les seves circumstàncies de malaltia, solitud, edat avançada, diversitat funcional o manca d'habitatge, entre d'altres, es veuen doblement afectades per aquesta crisi i per la situació de confinament que estem vivint. De manera molt especial aquest servei està dirigit a familiars i amistats de persones molt greus o que ja han mort per la malaltia causada pel COVID-19. El servei també s'ofereix a les persones voluntàries i treballadores de Creu Roja que estan duent a terme una intervenció humanitària sense precedents.

 

L'objectiu de "Creu Roja Respon" és, doncs, oferir suport i acompanyament a les persones més fràgils de la nostra societat i a totes les que en aquests moments estan patint en la seva pròpia pell la malaltia o la pèrdua dels seus éssers més estimats.

 

El servei està atès per personal laboral i voluntari de Creu Roja especialistes en suport i acompanyament psicosocial en el primer nivell. I hi ha un nivell més especialitzat a què es derivarà a psicòlegs especialistes de la nostra Organització.

 

  • El telèfon és el 900.107.917
  • La trucada és anònima i gratuïta.
  • L'horari d'atenció ÉS de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 20 hores
  • Mes informació: www.cruzroja.es


Data de modificació: 20/11/2020 21:13:13