Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:36  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

SERVEI D'AIGUES MUNICIPAL: INFORMACIÓ REFERENT AL COVID-19

  • Factura electrònica

    Factura electrònica

9/4/2020

L’Ajuntament de Montmeló ha adoptat les mesures necessàries per mantenir la prestació del servei d’abastament d’aigua de consum humà i la seva qualitat atès que és un dels serveis bàsics i essencials que estableix la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisis ocasionada per la COVID-19 i l’Ordre SND/274/2020, de 22 de març, del Ministeri de Sanitat.

 

D’acord amb l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes internacionals de referència, el coronavirus causant de la COVID-19 és un virus amb un embolcall constituït per una fràgil membrana externa. Generalment, els virus amb embolcall són menys estables en l’entorn i són més susceptibles a oxidants, com el clor. Els coronavirus són un tipus de virus particularment susceptibles als mètodes convencionals de tractament i desinfecció de l’aigua. No són necessaris tractaments addicionals. El virus SARS-CoV-2 no s'ha detectat en subministraments d'aigua potable i, en base al coneixement científic actual, el risc per als subministraments d'aigua és baix.

 

L’Ajuntament vetlla per la qualitat sanitària de l’aigua realitzant una desinfecció de l’aigua amb clor i el manteniment d’un desinfectant residual a tot el sistema de distribució per així garantir la seva salubritat i evitar la transmissió de malalties infeccioses d'origen hídric. Al mateix temps, continua realitzant un control de la terbolesa i la correcta desinfecció de l’aigua segons el pla d’autocontrols que marca la normativa.Data de modificació: 09/06/2020 10:17:13