Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:18  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

RECULL DE MESURES EN L'ÀMBIT DELS HABITATGES DE LLOGUER

  • OLHM - AHC

    OLHM - AHC

8/4/2020

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha publicat un recull de preguntes i respostes freqüents respecte a la moratòria establerta per a les persones que tenen un habitatge en règim de lloguer i que per motius de vulnerabilitat provada pel COVID-19, no podran fer front al pagament del lloguer.

 

Atenent a la situació excepcional provocada per la pandèmia del COVID-19, que ha obligat a decretar l’Estat d’alarma i aconsellar el confinament de tota la població que no treballi en els sectors essencials, des del dia 2 d’abril és en vigor el Reial Decret Llei 11/2020, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, que ha decretat una moratòria en els desnonaments de persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat a causa dels efectes de la pandèmia. Així mateix, s’ha establert una mesura d’aplicació per als casos de finalització de contracte durant la vigència de l’estat d’alarma i fins a dos mesos després del seu aixecament.

 

Aquestes i d'altres qüestions es responen en els quatre apartats dels quals consta el llistat de preguntes freqüents de l'Agència  de l'Habitatge de Catalunya. També s'ha elaborat un formulari per a facilitar a les persones llogateres fer una petició a la propietat de reducció, moratòria o acord en relació al deute de la seva renda, provocat per la situació d'emergència del Covid-19.

 

És important fer aquesta sol·licitud dins del termini establert en el Reial Decret Llei, i que s’estén fins al 2 de maig de 2020. Ara bé recordem que qui té la potestat d’elecció tant de moratòria o de reducció de la renda es sempre la propietat. Si aquesta no accepta la moratòria, en el cas de les persones físiques o jurídiques que no estan obligades a fer-ho, la part llogatera pot demanar un microcrèdit, sense despeses ni interessos. No obstant encara s’ha de desplegar una Ordre Ministerial que concreti on demanar els microcrèdits així com d’altres tràmits.

 

Trobareu tota aquesta informació en el seguüents links:

 

​Per qualsevol dubte o aclariment:Data de modificació: 09/06/2020 10:18:41