Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:50  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

EL CONFINAMENT NO ATURA ELS SERVEIS SOCIALS DE MONTMELÓ

  • Serveis Socials

    Serveis Socials

15/4/2020

En temps de confinament, l’àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Montmeló segueix a disposició de la ciutadania amb més força i implicació que mai. De manera telemàtica i mitjançant un seguiment telefònic més intens, seguim tenint cura de les persones que més ens necessiten.

 

Serveis socials té habilitats dos telèfons d’atenció directa, el 667981432 i el 678021900.

 

L’atenció a la gent gran, a les persones amb dependència, a les famílies, als infants i a les persones amb capacitat diversa, s’ha reforçat  des de l'estat d'alarma, realitzant un seguiment molt intens dels casos més vulnerables i posant a l’abast de la població els recursos necessaris.

 

S’han activat serveis d’àpats a domicili, i noves altes del servei de teleassistència, mitjançant un telèfon 900 habilitat per la Diputació de Barcelona.

 

El servei Punt Dona continua donant resposta a les demandes d’atenció psicològica i d’assessorament jurídic. Som conscients que el confinament pot comportar situacions de violència que necessitin atenció urgent i hem posat tots els mitjans per atendre les situacions que es puguin donar.

 

El departament de serveis socials de l’Ajuntament de Montmeló ha ampliat i reforçat el programa de Targetes Moneder per tal de garantir el dret a l’alimentació. En aquest sentit es treballa també en coordinació amb Càritas que també ha reforçat el repartiment en aquests dies de confinament.

 

L’Àrea està donant suport a la residència Can Dotras per conèixer i donar resposta a les necessitats dels residents i del personal treballador. Com a mesura de prevenció, l’equip d’auxiliars de la llar del servei d’atenció a domicili realitza diàriament tasques de desinfecció de les zones comunes.

 

Es realitzen també coordinacions amb la treballadora social del CAP de Salut per tal d’organitzar accions comunes per donar resposta a les situacions que presenta la població de Montmeló.

 

Des de serveis socials de l’Ajuntament de Montmeló, volem agrair molt especialment la col·laboració del grup de voluntaris del projecte de voluntariat social de suport al col·lectius més vulnerables durant la situació extraordinària derivada del COVID-19.

 

El telenotícies vespre de TV3 de dilluns 13 va dedicar el seu reportatge per fer palès que els serveis socials dels ajuntaments o altres recursos preventius, com els centres oberts d'infància, no s'han aturat. Segueixen treballant i mantenen la relació amb les persones que atenen a través de WhatsApp, Skype o trucades telefòniques. En són un exemple el Centre Obert d'Infància Rialles de Santa Coloma de Gramenet o els serveis socials de Montmeló (1'31").

 Data de modificació: 09/06/2020 10:14:35