Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:04  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

EL GOVERN GARANTEIX LA GRATUÏTAT DEL TRANSPORT PÚBLIC A TOT CATALUNYA

  • Autobús de Sagalés

    Autobús de Sagalés

2/4/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat signa la resolució que estén a tot el territori la gratuïtat temporal dels serveis de transport públic de competència de la Generalitat de Catalunya en el context de l’emergència del COVID-19. La mesura vol facilitar la mobilitat i agrair la tasca de les persones treballadores de serveis essencials, que s’han de desplaçar obligadament.

 

Generalitat de Catalunya- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat la resolució que disposa la gratuïtat temporal, a partir d’aquesta mitjanit, dels serveis públics regulars de transport de viatgers interurbans per carretera i dels serveis regionals ferroviaris de transport de viatgers de competència de la Generalitat de Catalunya, no integrats en els sistemes de les Autoritats Territorials de Mobilitat de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 

D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat garanteix a tot el territori la gratuïtat temporal del transport públic establerta, paral·lelament, per part de les ATM de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. Aquesta és una mesura que vol reconèixer la tasca i facilitar la mobilitat de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del COVID-19.

 

La gratuïtat d’aquests serveis de transport públic estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població durant l’emergència pel coronavirus.

 

Les persones que viatgin en els serveis de transport públic esmentats resten coberts per l’assegurança obligatòria de viatgers.Data de modificació: 09/06/2020 10:20:40