Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:22  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

EL CLUB D'ESCACS MONTMELÓ ORGANITZA UNA LLIGA AMB CINC CATEGORIES

  • IV Torneig confinament per equips

    IV Torneig confinament per equips

  • IV Torneig confinament per equips

    IV Torneig confinament per equips

2/4/2020

El Club d'Escacs Montmeló va organitzar fa tres setmanes un torneig de confinament, que a mesura que han passat les setmanes s'ha convertit en una lliga amb cinc categories amb una cinquantena d'equips amb prop de mig miler de participants. "Fins i tot hi ha un club d'Oviedo, però la resta són clubs catalans", diu l'organitzador de la lliga, Néstor Pellicer, que també és membre del CE Montmeló.

 

La lliga es disputa els diumenges, de 10.30 a 11.50 hores, i per participar cal inscriure un equip amb un mínim de cinc jugadors. "A diferència de la resta de tornejos que n'hi ha, que són molts, nosaltres fem un torneig per equips, que és similar al que fia la Federació Catalana d'Escacs fins abans del confinament", admet Néstor Pellicer, que fins i tot la lliga "té ascensos i descensos".

 

La lliga està dividida en una Divisió d'Honor, com a màxima categoria, i la resta són Primera, Segon Tercera i Quarta. D'entre els equips participants, el Montmeló, que és l'amfitrió, està a la Primera Divisió, juntament amb la Paretana d'Escacs, mentre que altres equips baixvallesans, com la Penya Mollet i el Club d'Escacs Mollet, a la Segona. "Estem molt sorpresos perquè va començar com un torneig per a nosaltres, però hi ha participants que són Gran Mestre. Entre aquests hi ha un dels millors escaquistes de l'Estat, José Carlos Ibarra, que participa amb el Llinars, a la Divisió d'Honor", comenta Pellicer.

 

El sistema de joc és mitjançant la plataforma Lichess.org on "tots juguen contra tots durant 1 hora i 20 minuts i els cinc millors jugadors puntuen i es fa una classificació per equips. El sistema de puntuació bonifica qui guanya més partides seguides", apunta el responsable, que es mostra molt satisfet de l'acceptació del torneig.Data de modificació: 09/06/2020 10:20:26