Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:19  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

NOVA LÍNIA D’AJUTS PER A AUTÒNOMS

  • Línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus

    Línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus

2/4/2020

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC),  ha posat en marxa un ajut econòmic de fins a 2.000 € per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

 

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d'euros i preveu beneficiar unes 4.500 persones treballadores autònomes. El Departament atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària que s'hi destini, i serà incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

 

Per accedir a aquest ajut, les persones treballadores autònomes – persona física- hauran d'estar donades d'alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA), i amb domicili fiscal a Catalunya.

 

L'accés a l'ajut s'aconsegueix mitjançant l'acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març de 2020 en comparació amb el mateix mes de març de 2019. En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l'alta al RETA. La quantitat, de fins a 2000 euros, es concretarà amb l’anàlisi de la documentació acreditativa de les pèrdues econòmiques per mitjà de la presentació de documents oficials que ho demostrin. La documentació es concretarà en les instruccions de la petició.

 

Les sol·licituds no es podran presentar fins que es publiqui la convocatòria al DOGC, que està previst per a principis d’aquest abril, i s’haurà de fer de forma telemàtica a través del web del Departament de treball.

 

 

Es pot accedir a tota la informació a:Data de modificació: 20/11/2020 21:10:21