Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

06:04  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ COMPTARÀ AMB MERCAT SETMANAL DE QUEVIURES DURANT ELS DIES DE CONFINAMENT

 • Mercat setmanal: consells de seguretat

  Mercat setmanal: consells de seguretat

 • Plànol de distribució de les parades de fruita i verdures I les parades de questures

  Plànol de distribució de les parades de fruita i verdures I les parades de questures

19/3/2020

Divendres Montmeló comptarà amb una versió reduïda del mercat setmanal, només amb les parades d'alimentació, que es distribuiran d'una nova manera, per minimitzar risc de contagis. Aquesta determinació s'ha pres després de les recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya.


De la mateixa manera que està autoritzada la venda dels comerços d'alimentació, també es pot autoritzar en municipis petits la venda al mercat (que, a més és a l'aire lliure) per tal que la ciutadania segueixi tenint les mateixes possibilitats de comprar productes frescos bàsics, especialment verdura i fruita.


Per tal que l'espai del mercat setmanal compleixi amb tots els requisits de seguretat obligatoris es realitzarà un dispositiu especial. D'entrada, la distribució de parades serà diferent; la rambla quedarà únicament per a parades de fruita i verdura, ben separades entre si, però posades en sentit contrari a l'habitual, de cara a la carretera, i sense el passadís central; la gent passarà per la calçada. A la plaça, la resta de parades d'alimentació, totes elles també ben separades.


A més, la zona es delimitarà amb tanques perimetrals i els accessos estaran vigilats. Es donarà pas a la gent per tal que l'espai de compra no estigui en cap moment massificat, i es procurarà que a cada parada no hi hagi més de 2 persones, i seran només els venedors, que treballaran sempre protegits, els que podran tocar la mercaderia.

 

La previsió que l'Ajuntament té actualment és que demà hi haurà vuit parades de fruites i verdures i vuit parades més de queviures. En cada una d'elles i a les tanques de protecció de l'espai es repartiran rètols informatius amb les recomanacions de seguretat per a les persones assistents al mercat, les quals hauran de vetllar també per mantenir l'ordre durant la compra.


Conscients que aquesta situació d'excepcionalitat pot perllongar-se en el temps, des de l'Ajuntament es procura sempre, amb el màxim rigor per minimitzar els contagis, que la ciutadania pugui seguir accedint als productes de primera necessitat.

 

 

Consells per a la seguretat dels compradors/res

 • Mantingueu la distància de seguretat
 • Eviteu comprar en família o en grup
 • Agafeu la quantitat necesària amb responsabilitat i calma
 • Utilitzeu guants per agafar els productes sense embolicar
 • Si és possible efectueu els pagaments amb targeta
 • Doneu pas a les persones grans i amb mobilitat reduïda
 Data de modificació: 09/06/2020 10:28:50