Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:03  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

LA CALÇOTADA DE MONTMELÓ ARRIBA A LA VINTENA EDICIÓ

  • 2a edició de la Calçotada Poplar de la Penya Blaugrana

    2a edició de la Calçotada Poplar de la Penya Blaugrana

  • Sardanes a la plaça de la Quintana

    Sardanes a la plaça de la Quintana

  • Sardanes a la plaça de la Quintana

    Sardanes a la plaça de la Quintana

2/3/2020

Més de 6000 calçots, botifarres i cansalada han estat els ingredients de la vintena edició de la calçotada popular organitzada per la Penya Blaugrana. Una festa que ja s’ha consolidat dins el calendari d’activitats de Montmeló.

 

Aquest any però, els entrenaments d’F1 al circuit de Montmeló també han fet que gent de fora de Catalunya s’uneixi a aquesta proposta popular. Un acte que combina la gastronomia popular amb el teixit cultural i associatiu del poble.  Com bé diuen els seus organitzadors, quan arriba febrer o març, la gent del poble ja fa un forat en el seu calendari per acudir a menjar calçots i a ballar sardanes.

Des de fa un any, la Comissió de l'Aplec de la Sardana de Montmeló, organitza una ballada de sardanes, tot coincidint amb la calçotada popular de la penya. Enguany, la cobla Tres Vents, procedents de la Catalunya Nord, han estat els encarregats d'amenitzar la ballada sardanista. Aquesta cobla combina repertori clàssic amb interpretacions més innovadores on s'inclou el sac de gemecs com a instrument solista.

La ballada té una molt bona acollida entre les persones aficionades a les sardanes, ja que és el preludi de l'Aplec Sardanista que aquesta entitat organitza durant el mes d'abril.Data de modificació: 05/03/2020 19:40:11