Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:54  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

INFORMACIÓ SOBRE EL CORONAVIRUS

  • Coronavirus a Montmeló

    Coronavirus a Montmeló

4/3/2020

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. Un nou tipus de coronavirus és la SARS-CoV-2, identificat a la Xina a finals de 2019, i 8 de cada 10 persones afectades poden tenir símptomes lleus.

 

Recordar a la ciutadania dos aspectes a tenir en compte:

  • La millor manera de prevenir la transmissió del virus és rentant-se les mans sovint, utilitzant mocadors d’un sol ús i tapant-se la boca i el nas en tossir o esternudar.
  • Si teniu algun símptoma com febre alta, tos, dificultat per respirar o malestar general, i a més, heu viatjat a una zona afectada i/o heu tingut contacte estret amb una persona que sigui un cas probable o confirmat de coronavirus: cal trucar al 061 (NO ADREÇAR-SE AL CAP).

Podeu trobar la informació actualitzada sobre el coronavirus

 

 

Com es pot contraure la infecció?

Per analogia a altres infeccions causades per virus similars, sembla que es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta persona. Per això, és important tapar-se la boca amb mocadors o amb el colze en tossir i rentar-se les mans molt sovint.

 

Quins són els símptomes del coronavirus SARS-CoV-2?
Els símptomes més comuns inclouen febre, tos, malestar general o sensació de falta d'aire i el 80% de les persones afectades poden tenir símptomes lleus, similars als d'una grip. En els casos moderats pot produir dificultat per respirar i, en els més greus, la infecció pot causar pneumònia i altres complicacions.

 

Què puc fer per protegir-me?
Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

 

Material divulgatiu i informatiu per a la ciutadaniaData de modificació: 09/06/2020 10:33:33