Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

04:14  |  10/12/2022

Data i hora oficial

El temps

LA SALA POLIVALENT HA ACOLLIT LA FINAL DE LA SETENA EDICIÓ DE LA COPA CANGUR

 • 7a Copa Cangur a la Polivalent. Col·legi Sant Lluís, guanyadors

  7a Copa Cangur a la Polivalent. Col·legi Sant Lluís, guanyadors

 • 7a Copa Cangur a la Polivalent. Ambient de la final

  7a Copa Cangur a la Polivalent. Ambient de la final

 • 7a Copa Cangur a la Polivalent.. Entrega de premis

  7a Copa Cangur a la Polivalent.. Entrega de premis

 • 7a Copa Cangur a la Polivalent. Parlament de Lluís Esteban

  7a Copa Cangur a la Polivalent. Parlament de Lluís Esteban

 • Copa Cangur

  Copa Cangur

5/3/2020

Dijous 5 de març, la Sala Polivalent ha acollit la fase final de la Copa Cangur. 245 alumnes de 35 escoles de secundària de tota Catalunya, han participat en aquesta competició de matemàtiques. El centre escolar guanyador d'aquesta 7a edició  ha estat el col·legi Sant Lluís de Barcelona

 

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de Isotropic. Els equips estaven formats per 7 alumnes de 2n i 3r d’ESO (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 1r) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 3r.

 

En el concurs es presentaven 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important! A més, durant el desenvolupament de la prova els equips han seguit en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. 

 

La primera fase del concurs es va celebrar en una trentena de seus locals repartides arreu del territori. El primer equip classificat de cada seu, juntament amb els campions de l’any anterior, es classificaven per la gran final nacional. Els primers classificats a la fase nacional obtenen un passi per a participar en la final internacional (que es fa en línia des del propi centre) amb equips d’altres països.

 

Un total de 35 centres de tot el territori han competit aquest dijous a la Sala Polivalent. La dinàmica del joc fa que sigui emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes. El disseny del joc fa que que l’alumnat participant de seguida estableixi estratègies de joc i de repartiment de la feina i pensi i debati amb molt d’interès els problemes proposats.

 

Després de dues semifinals, els 18 equips finalistes han passat a la final on s'ha viscut amb molta intensitat els darrers minuts de la prova, a causa de la igualtat de punts entre 6 de les escoles participants.

A l'entrega de premis han participat per part de l'Ajuntament de Montmeló les regidores, M. Cruz Ramal, Alba Serrano, M. Mar Hernández i el regidor d'educació, Lluís Esteban

Finalment el pòdium ha correspost als següents centres educatius: en tercer lloc, l'Aula Escola Europa de Barcelona, que eren els guanyadors de l'edició passada; en segon lloc, l'escola Sant Pau Apòstol de Tarragona; i els guanyadors han estat el col·legi Sant Lluís de Barcelona.Data de modificació: 05/03/2020 20:11:24