Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:35  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

14a TROBADA DE BALL DE GITANES, DIUMENGE 23 DE FEBRER

  • Trobada de Ball de Gitanes.  Fotografia: Ángeles Cid

    Trobada de Ball de Gitanes. Fotografia: Ángeles Cid

20/2/2020

Diumenge 23 de febrer a partir de les 11h, la plaça de la Vila acollirà una nova trobada del Ball de Gitanes.

 

La Trobada organitzada per la secció de Gitanes de l'Agrupa comptarà amb les colles locals, infantil, mitjanes, joves, grans i veterans i amb les colles convidades de Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda. La música anirà a càrrec, un any més, del grup La Catxutxa, especialitzat en músiques de balls de gitanes del Vallès.

 

Es té coneixement de les Gitanes a Montmeló des de l’any 1850. L’actual colla de Ball de Gitanes està formada pels nens que les van començar a finals dels 70 i que van estar ballant fins principi dels 90, en les colles de petits, mitjans o grans atenent a les seves edats. L'any 2006, després de diferents períodes d'inactivitat, una colla dels antics balladors dels 70-80 es tornen a ajuntar i creen l'actual colla de Ball de Gitanes de Montmeló, cinc anys més tard, es crea la colla de Veterans i des del 2016 tornem a gaudir de la colla infantil que aquest any es divideix en infantil i mitjanes.

 

La colla de Ball de Gitanes de Montmeló pertany a l'Agrupació de Ball de Gitanes del Vallès Oriental i com a membre d'aquesta entitat, participa de la roda que consisteix en les trobades de Ball de Gitanes dels pobles de la nostra comarca.Data de modificació: 20/02/2020 13:13:41