Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:55  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

COL·LABORACIÓ DE L'OFICINA DE CATALÀ AMB EL MUSEU MUNICIPAL DE MONTMELÓ

  • Taller de ceràmica al Museu

    Taller de ceràmica al Museu

  • Taller de ceràmica al Museu

    Taller de ceràmica al Museu

  • Taller de ceràmica al Museu

    Taller de ceràmica al Museu

19/2/2020

Des de fa força temps existeix una estreta col·laboració entre l’Oficina de Català i el Museu Municipal de Montmeló . L’objectiu d’aquest projecte recau en l’interès de que els alumnes coneguin el patrimoni i cultura del seu entorn mentre aprenen una llengua.

 

Els passats dies 13 i 18 de desembre el Grup de Català bàsic i el grup de Conversa del Casal d’Avis de Montmeló els “Avis Savis”, van visitar el Museu Municipal per participar en un dels tallers que ofereix l’equipament. En aquest cas es va treballar l’època neolítica i en concret un dels invents més importants de la prehistòria: la ceràmica.

 

Després d’una breu xerrada per contextualitzar el perquè i el com de la invenció de la ceràmica fa més de vuit mil anys, els participants van poder experimentar la sensació i l’emoció de treballar l’argila amb poc més que l’aigua i les mans, per fabricar utensilis d’igual forma com feien ens nostres avantpassats.

 

Aquest taller de ceràmica neolítica organitzat pel Museu Municipal te una clara justificació. De fet Montmeló te fins a quatre jaciments arqueològics datables entre el neolític antic evolucionat postcardial ( 5000 – 2800 aC) i el neolític final fàcies Veraza (3500 – 2000 aC) dins del seu terme municipal. Aquests jaciments son: Carrer Balmes, Carrer Pelai (la casa del metge), Plaça Constitució i Plaça Sant Isidre. Juntament amb altres troballes a la Carretera de Palou, la finca Clarà i en el Camp d’Esports.

 

L’experiència va resultar enriquidora per a tothom, fet que propiciarà futures col·laboracions en el marc d’aquest projecte de l’Oficina de Català.Data de modificació: 19/02/2020 13:04:24