Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:59  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

EL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA A DEBAT

  • Taller sobre el reglament de participació ciutadana

    Taller sobre el reglament de participació ciutadana

18/2/2020

L’Ajuntament de Montmeló inicia la fase de recollida de propostes del procés participatiu per l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana. En aquesta fase la ciutadania pot fer les seves propostes i/o modificar el Reglament.

 

El Reglament de Participació Ciutadana estableix el règim normatiu municipal i les diferents modalitats, procediments i instruments que regeixen la participació ciutadana en l'àmbit municipal. Detalla sota quins principis s'ha de regir la participació ciutadana i explica quins són els instruments de participació que la ciutadania, les entitats i col·lectius del municipi tenen al seu abast per prendre part del procés d'elaboració de les polítiques locals.

 

L'objectiu del Reglament de Participació Ciutadana, és millorar la qualitat democràtica en la presa de decisions, establint mecanismes de participació política que impliqui a la ciutadania en la vida col·lectiva i en els assumptes públics, tot tenint en compte la diversitat de la societat per tal d'impulsar una participació inclusiva i accessible per a tothom, fomentar la corresponsabilitat de la ciutadania en els projectes municipals, promoure una participació de qualitat, en un marc d'igualtat d'oportunitats, tot facilitant espais de diàleg i de deliberació col·lectiva i incorporar mecanismes per retre comptes a la ciutadania.

 

Per tal que la ciutadania pugui participar en l'elaboració d’aquest text, el passat dissabte 15 de febrer es va realitzar a la G2M un Taller participatiu, on es va debatre sobre el nou Reglament de Participació. L'espai va permetre a la ciutadania reflexionar sobre quina participació hi havia a Montmeló tot revisant si aquesta estava inclosa en el Reglament de Participació Ciutadana. Una vintena de participants van fer propostes i suggeriments sobre el document que posteriorment seran avaluats per incorporar al model de RPC de Montmeló. I es va finalitzar amb una exposició resumida del contingut del document on es va reflexionar sobre les eines que contempla.

 

Si no hi vàreu poder participar, encara hi sou a temps fins al 28 de febrer, a través de la plataforma telemàtica Decidim o enviant un correu a participacio@montmelo.cat. També trobareu el document publicat al web municipal. En aquests espais hi trobareu l’esborrany amb el que actualment s’està treballant el reglament, on hi podeu fer contribucions o al·legacions al text proposat.

 

El resultat d'aquest debat públic ha de permetre a l'Ajuntament dotar-se d'un Reglament de Participació actualitzat i útil, adequat a les necessitats de la ciutadania i a les possibilitats de l'administració municipal. Aquest reglament serà el marc normatiu que regularà la participació a Montmeló.Data de modificació: 19/02/2020 12:31:43