Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:48  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

INICI DE LES OBRES DE LA PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

  • Plànol remodelació plaça de la Constitució (Cucurny)

    Plànol remodelació plaça de la Constitució (Cucurny)

19/2/2020

S’inicien les obres de remodelació de la plaça fruit del procés Participatiu per repensar la plaça.

 

La plaça de la Constitució va ser un espai ocupat durant anys per construccions i instal·lacions de la indústria Cucurny, empresa on es fabricaven peces ceràmiques i formava part del teixit industrial del municipi. El tancament de l’empresa i la requalificació dels terrenys va suposar la urbanització del sector i la cessió de l’espai actual com plaça pública.

 

En la plaça actual existeixen dues zones diferents: la zona Oest, on hi ha dues xemeneies de l’antiga fàbrica Cucurny, una plaça de paviment de formigó amb peces ceràmiques i dos parterres amb arbres.  I la zona Est, amb un grau d’urbanització mínim ja que disposa únicament d’un paviment de sauló, arbres i una pista de skate.

 

En el procés de participació del municipi va sortir la necessitat d’urbanitzar aquest espai que havia quedat sense completar des de l’enderroc de l’antiga nau industrial de la Cucurny i donar-li un ús més adequat pel seu ús com a espai públic.

 

Un cop aprovat el projecte i finalitzat el termini d’exposició pública, s’inicien les obres de replanteig i retirada d’elements existents. Les obres es realitzaran de forma mixta, una part l’executa la brigada municipal i la resta està en fase d’adjudicació per lots tal com demana la llei de contractació a l’administració pública. La direcció i la coordinació de les obres la realitzen els tècnics municipals.Data de modificació: 19/02/2020 12:47:54