Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:36  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

S’INICIA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER L’ELABORACIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

  • Montmeló decideix, tu decideixes

    Montmeló decideix, tu decideixes

29/1/2020

L’Ajuntament de Montmeló ha posat en marxa el procés per a l’elaboració d’un Reglament de Participació Ciutadana.

 

Aquest document establirà els mecanismes, canals i espais per mitjà dels quals la ciutadania i les entitats podran opinar i intervenir de forma regular en la presa de decisions les qüestions del municipi.

 

Fins ara la participació estava regulada pel Reglament Orgànic Municipal, però amb una clara aposta en la potenciació de la cultura democràtica i participativa del municipi, L’Ajuntament fa front a la necessitat d’adequar els instruments participatius.

 

El reglament permetrà simplificar i fer més operatives les estructures formals de participació i impulsar processos participatius que donin cabuda a les noves dinàmiques emergents d’interacció social.

 

Com no podia ser d’una altra manera, el procés de confecció del nou reglament tindrà un caràcter participatiu i inclourà un taller participatiu presencial i activarà la principal eina digital de participació, la plataforma Decidim.

 

 

Fase 1   INFORMACIÓ

  • Es proporciona el document marc que s'ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els tècnics de l'Ajuntament de Montmeló i que ha estat revisat pels grups polítics que formen el Consistori.

 

Fase 2  RECOLLIDA DE PROPOSTES

  • En aquesta fase la ciutadania pot fer arribar les seves propostes per incorporar i/o modificar el Reglament de Participació a través de la plataforma Decidim o a través del correu: participacio@montmelo.cat. El 15 de febrer, després de la sessió de constitució del Consell de Poble, es farà un taller participatiu sobre el reglament de participació.

 

Fase 3  AVALUACIÓ I PROPOSTA DE REGLAMENT

  • Una vegada recollides les propostes fetes per la ciutadania, es trasllada a la Comissió del Reglament de Participació les aportacions fetes per tal d'avaluar si s'incorporen al document final.

 

Fase 4  APROVACIÓ INICIAL DEL REGLAMENT EN EL PLE MUNICIPAL

  • Proposta d'aprovació inicial del reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament de Montmeló. El reglament de participació ciutadana passarà ara per un període d'exposició pública de 30 dies, durant el qual podran presentar-se al·legacions. Si no hi ha al·legacions, el reglament queda aprovat definitivament.

 

Fase 5  APROVACIÓ DEFINITIVA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ

  • Si passat els 30 dies per presentar al·legacions no se'n presenten, el reglament queda aprovat definitivament. En cas d'haver-hi al·legacions, caldrà revisar-les, incorporar-les si s'escau, i es farà l'aprovació definitiva a la propera sessió plenària que correspongui.


Data de modificació: 06/02/2020 19:38:36