Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:13  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

ÚLTIMS DIES DE LA CAMPANYA DE CENS GENÈTIC DE GOSSOS

  • Nova campanya de cens genètic de gossos febrer 2020

    Nova campanya de cens genètic de gossos febrer 2020

25/2/2020

Durant el mes de febrer, s'està realitzant de nou la campanya de cens genètic de gossos amb mostres d'ADN de forma gratuïta. El cens es pot realitzar de manera telemàtica, mitjançant l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT), o presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), durant tot el mes de febrer.

 

El passat mes de juliol va tenir lloc la primera campanya de cens genètic de gossos amb mostres d'ADN. Des de juliol a desembre es van censar uns 350 gossos. Aquest mes vinent de febrer es torna a iniciar la nova campanya de cens genètic de gossos de forma gratuïta.

 

Per poder realitzar el cens es pot realitzar de manera telemàtica, mitjançant l'Oficina Virtual de Tràmits, o presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania durant el mes de febrer de 2020. La documentació necessària per fer el cens és: cartilla del gos, acreditació del microxip. I DNI de la persona propietària.

 

Un cop censat s'obtindrà un VAL que aquest s'haurà de demanar hora amb el centre veterinari per tal de realitzar l'analítica corresponent. Cal tenir en compte que a partir del 29 de febrer finalitza el termini per sol·licitar la subvenció del 100% del cens genètic de gossos amb mostres d'ADN. El preu per inscriure en el registre genètic caní serà de 35 € a qualsevol clínica veterinària.

 

Fer la presa de mostra en qualsevol altre centre ha de complir uns requisits tècnics imprescindibles perquè sigui vàlida. Els marcadors genètics que la vostra clínica ha d'analitzar són els recomanats per l'ISAG (International Society for Animal Genetics). Un cop la clínica us faci lliurament de l'informe del resultat obtingut, haureu de portar el document per a la seva incorporació a la base de dades del cens caní genètic de l'Ajuntament de Montmeló a les oficines de l'OAC, mitjançant registre presencial.

 

Per què un cens genètic al teu gos?

És una eina fiable per a protegir als animals, ja que el cens permetrà localitzar-los si es perden, són maltractats o abandonats. A més, de poder mantenir el teu municipi net i saludable d'excrements canins, perquè, amb aquest mètode és possible identificar al propietari de l'animal que ha incomplert la seva obligació de recollida d'excrements.

 

Quins animals han d'estar inscrits?

En el registre censal caní municipal han d'estar inscrits tots els gossos del terme municipal de la localitat, atenint-nos a l'article 11 de l'ordenança municipal de Tinença d'animals.

 

Com s'ha de formalitzar?

S'ha d'adquirir el justificant a l'Ajuntament i acudir a un centre veterinari concertat.

 

Quin cost té la inscripció?

Aquest procés comporta un cost únic en la vida de l'animal de 35 euros, que durant el període d'inscripció inicial estarà subvencionat al 100% per l'Ajuntament (35 € IVA inclòs). Anualment s'obrirà un període d'inscripció gratuït.

 

Segons l'article 11 de l'Ordenança Municipal sobre la Tinença i Protecció d'Animals Domèstics de Companyia, les persones propietàries o posseïdores d'animals de companyia (gossos) estan obligades a inscriure'ls en el Registre Censal d'Animals de Companyia de l'Ajuntament de Montmeló. Aquest registre ha de fer constar les dades necessàries per fer possible la identificació veterinària de l'animal, la identificació de la persona propietària i el Patró DNA.

 

Per a més informació, adreceu-vos a l'apartat de Serveis i tràmits.

 

 Data de modificació: 26/02/2020 13:29:01