Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

11:30  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DEL GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 30 GENER 2020

 • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

  Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

21/1/2020

PSC - L’oferta d’habitatge, una assignatura pendent que cal aprovar

 

Montmeló és un dels quatre pobles, junt amb La Roca del Vallès, L’Ametlla i Tagamanent, del Vallès Oriental on s’ha donat un decrement de la seva població en el darrer any. Així mentre la població de la comarca creixia un 0,82%, amb 3.349 persones més, a Montmeló la disminució era de 29 persones, un 0,33%, passant dels 8.784 habitants de 2018 als 8.755 del 2019.

 

Les causes d’aquesta disminució són diverses, com ara l’envelliment de la població o la baixada de la natalitat, encara que no es pot obviar que la pràcticament inexistent oferta d’habitatge nou, tant de compra com de lloguer, ha estat un hàndicap important per a l’augment d’habitants a Montmeló.

 

Amb l’esclat de la crisi financera, i immobiliària de retruc, Montmeló va ser un dels pocs llocs on no van quedar promocions a mitges, ni promocions acabades però pendents de vendre. Després de dotze anys l’oferta continua sent més aviat escassa, tot i que ha quedat palès la gran demanda existent.

 

L’equip de govern del PSC, conscient d’aquesta manca d’oferta d’habitatge, ja va iniciar en l’anterior legislatura accions que fessin possible invertir la tendència.

 

La construcció de 40 pisos al carrer Primer de Maig, al solar on estava l’antiga nau de la Brigada de Serveis i Obres Municipal, la cessió de dos solars a Incasol per a la promoció de més de 70 pisos de lloguer social, la modificació del PM01 (zona Máximo Mor) que farà possible la construcció de més de 400 habitatges nous, les negociacions amb Incasol per a la construcció d’habitatges al solar de l’antiga Discoteca, les accions d’intermediació entre Adif, SEPES i Incasol, per a les futures promocions d’habitatges en tota la zona del soterrament, i la creació d’una regidoria específica d’Habitatge deixen palesa la voluntat del govern del PSC de prioritzar l’increment de l’oferta residencial al nostre poble.

 

Un increment que passa també per aconseguir que diferents parcel·les de mida mitjana o petita, disseminades pel nucli urbà surtin també al mercat i també pel canvi d’ús, com ja s’està fent actualment, de locals comercials en desús.

 

Tot plegat farà possibleque el jovent que havia de marxar de Montmeló perquè no trobava habitatge ni de compra ni de lloguer, no ho hagi de fer. També ha de facilitar que més persones triï Montmeló com el lloc on desenvolupar el seu projecte de vida.

 


 

Canviem Montmeló - Ja estem canviant Montmeló

 

El passat mes de desembre es va aprovar el pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2020. Després de molta feina i recollint les inquietuds i idees de moltes veïnes i veïns, l’equip de Canviem Montmeló vàrem aportar una vintena de propostes per a ser incorporades al Pressupost.

 

Amb bona voluntat i exercint el diàleg i el debat d’idees, vàrem arribar a un acord amb el Govern Municipal del PSC, per incorporar la pràctica totalitat de les propostes de Canviem Montmeló, i per tant, vàrem decidir votar a favor del Pressupost.

 

Aquestes propostes són importants per al nostre poble, formaven part del nostre programa de canvi per Montmeló, i transformaran la vida de molta gent del poble.

 

Volem i podem canviar les coses i ja hem començat a fer-ho, per la via dels acords i del diàleg, però encara hi ha molt de camí per recórrer en la millora de la vida de la gent de Montmeló. Seguirem treballant cada dia amb rigor i constància, com a segona força política amb més representació del municipi, per fer real el Montmeló que tanta gent somia.

 

Algunes de les nostres propostes, que hem aconseguit que fossin incorporades al pressupost, i que començaran a ser una realitat durant l’any 2020, són les següents:

 

 • Fer un estudi de viabilitat i d’impacte per a la creació d’una empresa municipal de generació energètica verda.
 • Dotar amb 45.000€ la partida de cooperació internacional i solidaritat.
 • Crear ràdio Montmeló, mitjançant una plataforma on-line.
 • Impulsar els premis per a estudis de Memòria Històrica de Montmeló.
 • Invertir 5.000€ més en formació ocupacional, específicament destinada a persones aturades.
 • Posar en marxa un circuit de cal·listènia.
 • Crear un Skatepark, valorat en 25.000€.
 • Engegar un nou programa de suport a mares joves i mares treballadores, vinculat al compromís del futur desenvolupament d’un nou equipament municipal destinat a la criança; el Casal de les famílies.
 • Incrementar un 20% els recursos destinats a les colònies de gats.
 • Renovar el mobiliari i els jocs de les zones d’esbarjo per a gossos.
 • Dissenyar el projecte ‘Montmeló socialment responsable’ per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
 • Fer un estudi de costos per valorar la implementació progressiva de la recollida de residus porta a porta.
 • Mantenir el servei de vetlladores per a alumnes amb necessitats educatives especials a les escoles de Montmeló.
 • Establiment del nou servei Punt Coop, d’assistència i assessoria a empreses cooperatives locals.
 • Impulsar un nou pla d’accessibilitat i d’aparcament de persones amb diversitat funcional.

 

Per a més informació pots contactar amb nosaltres a l’adreça info@canviemmontmelo.cat

 


 

Fem Montmeló - Fem un poble sostenible

 

Tot just quan ens disposem a escriure unes paraules per a aquest butlletí i amb la intenció de fer referència al dramàtic accident químic ocorregut el passat mes de desembre a pocs metres del nostre municipi, ens fem ressò d’un altre accident greu al complex químic de Tarragona, molt greu.

 

Llavors ens fem preguntes, moltes. És possible conviure sense preocupar-nos, amb plena confiança, al costat d’empreses i fàbriques que produeixen o comercialitzen amb matèries perilloses?

 

La societat actual necessita dels productes químics que produeixen per fabricar infinitat d’objectes, cosmètics, medicines, etc... Però a quin és el preu?

 

Els danys col·laterals produïts per l’accident de can Buscarons és un senyal del que pot passar quan s’esdevé una tragèdia com aquesta. Afortunadament no hi van haver persones ferides però sí que el seu impacte en l’ecosistema fràgil del riu Besòs va ser evident.

 

La lluita per la conservació dels espais naturals, de l’aire, dels mars i oceans... fa unes dècades que es va iniciar i va tenir els seus fruits. Però no ha estat suficient i actualment ens trobem immersos en un procés de canvi climàtic, contaminació dels oceans, desforestació, etc.

 

Montmeló és petit i està situat enmig de carreteres, polígons, vies fèrries, autopistes. Els únics espais verds que tenim, estan sotmesos a una pressió molt forta d’infraestructures i canvis urbanístics.

 

Les Tres Creus, els rius Congost i Besòs, el bosc de can Guitet són espais que requereixen especial atenció per part de tothom, no només de les administracions. No es tracta de fer plans de neteja i prou. La implicació de tota la ciutadania en el manteniment i conservació d’aquests espais és primordial. Des de FEM volem ser part activa en aquesta tasca i treballarem per donar a entendre la importància de la natura i la seva conservació.

 

“ La natura és el sosteniment de tots els éssers i de la vida a l’univers- Dalai Lama “

 


 

ERC - Endavant amb el 2020

 

Comencem desitjant un molt bon any a tots i totes des del grup municipal d’ERC de Montmeló.

 

Un nou any que es presenta ple de reptes i projectes, en els quals volem ser presents i fer costat als nostres veïns, treballant per tirar endavant el nostre municipi.

 

Som en un moment en què no parem de rebre notícies on es veuen trepitjats molts dels nostres drets i això fa que s’hagin de prendre decisions i moure fitxa per tractar de desencallar aquesta situació.

 

Moltes decisions preses en política no són sempre rebudes amb la mateixa opinió o convicció, però cal tirar endavant totes aquelles vies de diàleg i entesa que siguin possibles.

 

En l’àmbit municipal, el nostre grup sempre ha optat per aquestes vies per tal d’arribar a consensos i tirar endavant els projectes que han de servir per a millorar Montmeló, pensant en tots els seus habitants i respectant la seva pluralitat ideològica.

 

Així ho seguirem fent, sense renunciar als nostres objectius, avançant i explicant quin és el nostre projecte, per compartir i gaudir dels seus resultats.Data de modificació: 24/01/2020 15:05:26