Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:36  |  09/05/2021

Data i hora oficial

El temps

DIUMENGE 19 ES VA DONAR VEU A ALGUNES “VIDAS ENTERRADAS” I SILENCIADES DE LA GUERRA CIVIL

  • Vidas enterradas

    Vidas enterradas

20/1/2020

Vidas Enterradas és el nom d’un serial radiofònic creat pels periodistes Javier del Pino, Conchi Cejudo i Gervasio Sánchez pel programa A vivir que son dos días de la Cadena SER.

 

Mitjançant el documental sonor es rescata la vida i la mort de persones assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme. Dels protagonistes d'aquestes històries amb prou feines es conserven algunes fotografies, però els records segueixen vius en els seus fills, en els seus néts, en els seus besnéts, en els seus veïns, en els seus companys de lluita. Després de dècades, són ells els que trenquen el silenci per narrar aquestes biografies.

 

Quatre companyies teatrals, L'Om Imprebís, Teatre del Temple, Micomicón Teatre i Teatre Corsario han preparat una versió a partir d'una sèrie de monòlegs encadenats que ens acosten a les víctimes, testimonis i especialistes compromesos en el rescat d'aquesta memòria soterrada.

 

Diumenge 19, més de noranta persones van poder escoltar 6 monòlegs en 6 indrets diferents de la Torreta i la Sala Polivalent. Sis relats esfereïdors, colpidors que van provocar un nus a l’estómac a la majoria de les persones assistents. Montmeló va poder gaudir un cop més de teatre de qualitat i va ser l’escenari de l’estrena d’aquesta obra a Catalunya.Data de modificació: 24/01/2020 14:10:33