Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:50  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 30 DEL MES DE GENER 2020

  • Crònica 30 - Gener 2020

    Crònica 30 - Gener 2020

  • Ple desembre 2019

    Ple desembre 2019

21/1/2020

EDITORIAL - PRESSUPOSTOS 2020: DESPESA SOCIAL, SOSTENIBILITAT I UNANIMITAT

Els pressupostos municipals per al 2020 aprovats pel Ple de l'Ajuntament el passat dia 17 de desembre tenen, al marge de les partides que els conformen i de les seves dotacions, diferents característiques que cal destacar.

 

D'entrada, són uns pressupostos que mantenen i fins i tot amplien el seu caràcter social, amb més d'1,2 milions d'euros, un 10% del total de la despesa corrent, destinats a acció social. Enguany comença també la recuperació de les partides destinades a Projectes de Cooperació; una recuperació que acabarà significant l'1% dels ingressos corrents l'any 2022. Per a 2020 la partida pressupostada és de 45.000 euros, un 0,33% d'aquests ingressos corrents.

 

La sostenibilitat també és un dels eixos que conformen el que ha de ser un objectiu estratègic de la legislatura, i no tan sols d'un exercici. És per això que s'han reservat partides per dur a terme un estudi de viabilitat i d'impacte per a la creació d'una empresa d'autogeneració energètica municipal. També es farà un estudi per a la possible implementació de la recollida de residus domèstics pel sistema "porta a porta" dintre d'una aposta decidida per aconseguir avançar en els objectius de l'Agenda 2030.

 

Aquests aspectes que defineixen els pressupostos junt amb altres no menys importants, com quines han de ser les inversions prioritàries o la implementació de nous serveis, difícilment s'haurien pogut aconseguir sense la unanimitat dels quatre grups polítics que conformen el Ple municipal.

 

A la proposta inicial de l'equip de Govern es van afegir les propostes fetes pels altres tres grups; algunes totalment i altres amb els imports que van permetre els nous càlculs tot tenint en compte que els ingressos estan molt definits.

 

Les negociacions van satisfer a totes les parts i finalment es va aconseguir una fita que feia prop de quaranta anys que no s'aconseguia, que els pressupostos municipals de Montmeló s'aprovessin amb el vot a favor de tots els grups.

 

Es va aconseguir, en definitiva, una unanimitat en els números que reflecteix la unanimitat que mou l'acció política de les formacions representades al Ple, que no és altra que el benestar de tota la gent del nostre poble.

 

Aquesta unanimitat s'ha de mantenir en el temps doncs venen anys en què s'han d'entomar projectes estratègics que conformaran el Montmeló del futur.

 

Lluis Esteban, regidor d’Hisenda

 Data de modificació: 11/02/2020 13:12:29