Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:53  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ABEL MORENO, DIRECTOR DE "FUGIR DE L'OBLIT" PARTICIPA EN EL CINE-FÒRUM SOBRE EL SEU DOCUMENTAL

  • Cine-fòrum amb Abel Moreno

    Cine-fòrum amb Abel Moreno

  • Abel Moreno Pradas, director del documental "Fugir de l'oblit"

    Abel Moreno Pradas, director del documental "Fugir de l'oblit"

  • Fugir de l'oblit

    Fugir de l'oblit

17/1/2020

Abel Moreno Pradas, director del documental "Fugir de l'oblit" que s'ha projectat aquest dijous 16 de gener, a les 18 hores, a la Sala de la Concòrdia, ha estat present en el cine-fòrum organitzat pel col·lectiu Montmeló X les pensions.

"Fugir de l'oblit" retrata el viatge que en Pitu emprèn per tornar a visitar els indrets pels quals va transitar durant els seus quatre anys d'exili, després de la Guerra Civil Espanyola. Una part de la seva vida que no coneixia ni la seva família i que recupera quan la memòria de la seva dona, amb Alzheimer, es desdibuixa.

 

El documental ha estat guardonat amb el Premi Gollut al millor llargmetratge documental i el Premi Gollut del públic al Festival Gollut de Ribes de Freser i també amb el Premi al millor llargmetratge documental a FICNOVA, el Festival Internacional de Cine de la No-violència Activa. Va participar en l'última edició del Girona Film Festival.

Durant setanta anys, la història de Josep Busó Pons (Girona, 1922), conegut com en Pitu, va romandre amagada, fins i tot per al seu fill. Va marxar de Girona el 3 de febrer del 1939, quan només tenia disset anys i no hi va poder tornar fins al cap de quatre anys. Des de llavors, els anys d'exili, presó i camps de concentració, van quedar silenciats per evitar represàlies del règim franquista. No és fins fa uns anys que la família ha conegut la seva trajectòria durant l'exili republicà.

 

La Sala de la Concòrdia s'ha omplert de gent de totes les edats per a veure aquest interessant documental. En acabar la projecció, Abel Moreno ha fet un col·loqui sobre el film i ha respost a les preguntes del públic.

 Data de modificació: 23/01/2020 21:02:20