Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:08  |  13/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA FIA ATORGA L'ACREDITACIÓ D'EXEL·LÈNCIA MEDIAMBIENTAL AL CIRCUIT PER TERCERA VEGADA

  • Bosc del cràter

    Bosc del cràter

21/12/2019

El traçat català ostenta aquesta certificació des de l’any 2015, essent la primera pista d’F1 en obtenir el nivell d’Excel·lència gràcies a la seva implicació amb la sostenibilitat.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)- La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) ha tornat a renovar la seva màxima acreditació en sostenibilitat al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ho ha fet atorgant l’acreditació de nivell Excel·lència del seu programa de sostenibilitat per tercera vegada, el “ Three-Star level” del FIA Environmental Accreditation Programme.
 
El Circuit de Barcelona-Catalunya ostenta aquesta certificació des de l’any 2015, quan es va convertir en la primera pista de Formula 1 en obtenir-la gràcies al seu compromís i les seves accions de millora contínua en matèria de sostenibilitat.


La FIA ha destacat en el seu informe que el Circuit “ha demostrat que té un fort sistema de gestió mediambiental i una llarga i sòlida experiència. […] Des del darrer procés d’acreditació FIA al 2017, l’auditor FIA ha obtingut evidència de l’ús del 100% d’energia renovable del proveïdor Estabanell Energia, de la implementació del projecte del Bosc Circuit i de la campanya ‘Stop Food Waste’ amb la qual es van recollir un total de 3200 kg d’aliments al 2019 que van ser donats”.
 
El traçat català, seguint amb la seva gestió 3C “Consciència, Compromís i Coherència”, està compromès a assolir una petjada zero de CO2 al 2030, participant així amb la seva contribució a l’ambiciós Pla de Sostenibilitat enunciat per la Formula 1 recentment, en el marc dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de les Nacions Unides.

La millora continua en sostenibilitat és una prioritat per a l’organització, que disposa de la certificació ISO 14001 des de l’any 2008. Aquesta prioritat ha estat reconeguda amb diversos premis d’altres entitats com la Federació Internacional de Motociclisme (FIM).Data de modificació: 19/12/2019 21:08:32