Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:00  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 29 DEL MES DE DESEMBRE

  • Crònica 029

    Crònica 029

17/12/2019

EDITORIAL - AL NADAL, CONSUM RESPONSABLE

Montmeló dona la benvinguda al Nadal amb el tradicional encès de llums el dia 13, festivitat de Santa Llúcia.

Encara que sembla que una gran part de la població considera aquestes dates les més estressants de l'any per les compres, els menjars, els sopars i els regals, hem d'admetre que tenen coses molt positives: molts tenen dies de vacances, ens retrobem amb amics i familiars que estan lluny, i si tenim nens a casa, l'alegria és major, i sobretot, són dies per a oblidar la dieta.

 

El comerç de Montmeló ens ha demostrat el dissabte 14 a la Fira de Nadal, que pot ajudar-nos a fer més fàcil la preparació d'aquestes festes. Demaneu als Reis Mags o a Santa Claus que facin les seves compres a Montmeló, perquè comprar a Montmeló, a més de la comoditat que suposa no haver de desplaçar-se, aporta beneficis econòmics als propietaris i propietàries de les botigues, que són veïns nostres que reinverteixen els seus guanys al poble i generen ocupació i beneficis socials, ja que el comerç converteix els carrers on es concentra en els centres neuràlgics de la vida social i permet teixir una xarxa de relacions i de confiança que incideix en la qualitat de vida del poble.

 

El comerç de proximitat és el que ens dona garantia de servei a mitjà i llarg termini i és també més sostenible i saludable, ja que no sols evitem els desplaçaments, sinó que fa els cicles de distribució més curts i té menys impacte ambiental.

 

El nostre comerç ha passat uns anys molt durs en els quals hem vist com tancaven les seves persianes moltes botigues, els que han sobreviscut han hagut d'adaptar-se als nous temps, en els quals els hàbits de compra i els consumidors han canviat.

 

Aquest equip de govern creu que el comerç de Montmeló suposa un element fonamental en la dinamització de l'economia local i per això hem plantejat una sèrie de propostes dirigides a defensar i impulsar el comerç de proximitat.

 

Posem en marxa els “Dissabtes de Comerç”. Un dissabte al mes programarem activitats familiars que potenciïn la interrelació entre oci i consum responsable.

 

En aquesta mateixa línia hem iniciat també un mercat d'articles de segona mà i col·leccionisme on, de manera gratuïta per als veïns i les veïnes de Montmeló, podrem vendre aquestes coses que ja no necessitem.

 

Adaptar-se als nous reptes tecnològics és vital per al comerç, per això treballarem per implementar eines que permetin la compra online i oferir formació al sector comercial.

 

I perquè el comerç és clau per a aconseguir els reptes de sostenibilitat i cura del medi ambient treballarem per a minimitzar la producció de residus.

 

Pròximament s'habilitarà una zona blava d'alta rotació per a facilitar l'accés a persones que vinguin a comprar al municipi.

 

Aprofitem aquests dies per a visitar aquestes botigues en les quals mai hem entrat, descobrirem que descobrirem que podem trobar molts més productes i serveis del que crèiem i que comprar a Montmeló dona vida al poble. En la nostra cistella de la compra està el futur dels nostres comerços i del model de poble que volem.

 

Bones festes!

 

Mar Hernández, regidora de Promoció Econòmica i Ocupació i Consum

 Data de modificació: 19/12/2019 13:36:10