Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:45  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

PER NADAL... CANTA, CAMINA, BALLA, SOMRIU!

  • A Montmeló, per Nadal... canta, camina, balla, somriu!

    A Montmeló, per Nadal... canta, camina, balla, somriu!

19/12/2019

Amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc es dona el tret de sortida a la campanya comercial i a les diferents activitats de lleure, culturals, esportives i solidàries que ompliran els carrers i equipaments de Montmeló aquestes festes.

 

Des de divendres 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, els llums de Nadal il·luminen els carrers més cèntrics del poble. Aquest passat cap de setmana es va donar el tret de sortida a les activitats nadalenques amb els concerts de l'Escola Municipal de Música i la Fira de Nadal, dues de les activitats que més públic concentra. Però és aquesta setmana prèvia al dia de Nadal la que més actes acumula.

 

L'oferta és molt variada i inclou cantades i concerts de Nadal, tallers, pessebres vivents, gal·les i campanyes solidàries i fins i tot una caminada per fe baixar les calories que s'acumularan aquests dies.

Un dels col·lectius més proactius aquests dies és, com no podia ser d'una altra manera, la gent gran. La Coral del Casal de la Gent Gran faran una cantada a l'escola bressol La Fireta i una a la residència Can Dotras. Amés tenen programades activitats al casal com un taller de manualitats nadalenques i un pessebre vivent.

 

El públic jove, per la seva banda també continuen el seu cicle hivernal d'activitats a l'Estació Jove i del 27 al 30 de desembre el centre juvenil romandrà obert de 17 a 21 hores per acollir un any més tot un seguit d'activitats dins del Park Jove.

 

Les activitats musicals més properes i destacables són tres concerts molt diferents però tots amb una gran qualitat. El dia 21 serà el torn del concert de Nadal del Cor de Gòspel que enguany serà a la Sala de la Concòrdia. El 22 l'escola de dansa i teatre musical For Dance Center, realitzarà dues gales solidàries a la Sala Polivalent. Per últim, el dia 24 l'Agrupa realitzarà el seu concert nadalenc on també participarà com a convidada la Coral Orfeònica de Martorelles. Aquest darrer concert serà a la Sala de la Concòrdia.

I arribem a la segona setmana d'activitats on la Penya Blaugrana proposa una atrevida caminada fins a l'Anella Verda el 26 de desembre, dia de Sant Esteve. És una atrevida proposta que barreja esport i salut, una caminada per fer baixar als torrons i fer forat pels canelons.

 

Del 27 al 30 arriba l'activitat infantil del Nadal que aquest any es diu "Nadal a la Torreta". Fins al 2018, s'han realitzat 26 edicions del Parc de Nadal, la majoria d'elles al pavelló poliesportiu. Enguany la proposta té un nou format a les instal·lacions de La Torreta, concretament als jardins i a la Sala polivalent. A més les activitats es realitzaran al matí i a la tarda. Durant el dia hi hauran tallers de tota mena, jocs d'exterior, un rocòdrom i més sorpreses. La Sala Polivalent es convertirà en un gran espai de diferents jocs durant el dia i a les tardes es projectaran pel·lícules i l'últim dia es tancaran les activitats amb l'espectacle "Les llumetes de Ko Ko Yao".

 

Per finalitzar les activitats nadalenques, durant la darrera setmana tindrà lloc les campanades i la gran traca dels diables de Montmeló, el dia 31 de desembre. Per començar l'any amb força, la colla de Geganters i CIJ Esplaia't organitzaran la festa de Cap d'Any a la Polivalent.

 

Dissabte, 4 de gener, com a preludi a l'arribada dels Reis d'Orient, es realitzarà un taller de fanalets LED a la plaça de la Vila i una segona edició de la Fira de Segona mà. A la tarda. Montmeló Cultura i Tradició, posarà en escena una versió teatral del Conte de Nadal de Charles Dickens.

 

I d'aquesta manera s'arribarà al dia més esperat per tots els infants, el dia de Reis. Diumenge 5, a les 18 hores, els Reis d'Orient arribaran a Montmeló en tren. Una mica abans de les 19 hores faran presència a la plaça de la Vila per rebre les cartes de tots els infants de Montmeló.Data de modificació: 19/12/2019 21:27:46