Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:03  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL VENTCAT EN FASE D'ALERTA

  • Alerta per vent

    Alerta per vent

13/12/2019

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA.


Protecció Civil- L'actual episodi que va iniciar-se ahir a la tarda, ha donat algunes incidències d'arbres caiguts al sud de Catalunya, on s'han recollit els registres més elevats de ratxes de vent: 101 km/h a Tortosa i 96 km/h a Mas de Barberans a les 18:30 d'ahir.


En aquests moments la zona de principal afectació se situa al centre de Catalunya entre el Barcelonès, el Baix Camp i el Bages. A partir del migdia el vent s'intensificarà i al vespre afectarà a tot el territori.


El moment de màxima intensitat es preveu que sigui demà divendres entre les 9 del matí i les 3 de la tarda a qualsevol punt de Catalunya, especialment al litoral i prelitoral central, Catalunya central i Prepirineu i Pirineu Occidental, on es poden superar els 108 km/h i al Pirineu els 126 km/h. En aquest darrer territori es pot produir el fenomen del torb.


L'episodi continuarà al llarg de tota la nit i fins dissabte al matí atenuant-se progressivament. El vent és component Oest i la distribució geogràfica és extensa i general el mati i migdia del divendres.

Per a més informació: Predicció i SMP

 Data de modificació: 16/12/2019 08:20:16