Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:14  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATS AL MONS OBSERVANS

 • Mirada tactil 1

  Mirada tactil 1

 • Mirada tactil 2

  Mirada tactil 2

 • Mirada tactil 3

  Mirada tactil 3

 • Mirada tactil 4

  Mirada tactil 4

4/12/2019

El passat dia 1 de desembre en motiu de Dia Internacional de les Persones amb discapacitats el jaciment romà de Can Tacó – Turó d’en Roina  (Mons Observans) va obrir les seves portes. L’activitat fou organitzada amb la col·laboració de la fundació ONCE i emmarcada  dins del programa de la Diputació de Barcelona “La Mirada Tàctil”.

 

Mons Observans- Gracies als suports tridimensionals instal·lats en el recinte arqueològic els visitants varen poder sentir volums i textures que els van permetre transportar-se dos mil dos-cents anys enrere en el temps i així conèixer un moment transcendental de la història, en el que tots just es començava a esbossar l’organització política romana del territori.

 

A més per primer cop alguns dels elements arqueològics trobats al llarg de les campanyes d’excavació varen sortir de les seves vitrines. No és molt usual experimentar de forma directe amb objectes que fa molt de temps eren elements de la vida quotidiana dels nostres avantpassats. Sens dubte era el dia indicat per tornar a donar aquesta dimensió a uns objectes plens d’història. Sens dubte era el dia indicat per trencar les barreres físiques de les exposicions convencionals.

 

La “Mirada Tàctil” és un programa de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que des del 2007 desenvolupa diferents accions que apropen els museus i el seu patrimoni a tota la societat. La Mirada Tàctil es centra en el desplegament d'equipaments museogràfics, de presentació tàctil del fons i continguts del museu, com element d'inclusió per assegurar l'accessibilitat cultural a tots els visitants. Data de modificació: 12/12/2019 11:28:29